‘Kweken is mijn hobby en beroep’

Roderwolde kweker-2

RODERWOLDE – Je hebt van die mensen die van hun hobby hun beroep gemaakt hebben. En mensen die hun werk zó leuk vinden, dat ze er in de vrije tijd nog mee bezig zijn. Het is een beetje het verhaal van Edsge Doornbos uit Roderwolde. Hij kweekt in zijn vrije tijd eucalyptus. Belangstellenden kunnen zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur terecht om een kijkje te nemen. De kwekerij is gevestigd aan de Hoofdstraat 10. ‘Wat ik thuis in Roderwolde doe, is pure hobby’, zegt Edsge. ‘Ik kweek nu drie jaar eucalyptus en ik vind het echt geweldig. Ik heb nu ongeveer zeshonderd planten – groot en klein- staan. Tijdens de twee open dagen kunnen mensen kijken en kopen’ Doornbos noemt zijn favoriete plant vooral bijzonder en geurrijk. ‘Ze hebben een mooi blad en ruiken heerlijk. Als je eenmaal dit soort planten hebt, dan raak je er aan verslaafd. Ik heb de zaden voor mijn planten ooit van een ‘planthunter’ gekregen. Dat zijn mensen die in de rimboe zoeken naar bijzondere planten. En dus heb ik hier in Rowol ook heel mooie planten staan. Laat mensen zaterdag en zondag maar een kijkje komen nemen. Ze zullen verrast zijn door het aanbod.’

Roderwolde kweker