Landgoed Mensinge zoekt vrijwilligers!

Roden vrijwilligers marija

Informatieochtend voor aspirant-vrijwilligers

RODEN – Gelukkig kan Landgoed Mensinge terugvallen op een grote groep, trouwe vrijwilligers. Maar: een beetje meer hulp kan beslist geen kwaad. Daarom wordt er binnenkort een informatieochtend voor aspirant-vrijwilligers gehouden. ‘Er is hier heel veel te doen’, zegt Marija Katic, zelf ook vrijwilliger en symbool voor mogelijk ook een wat jongere generatie vrijwilligers.
Landgoed Mensinge wordt voor het eerst genoemd in 1385. In 1985 wordt het verkocht aan de toenmalige gemeente Roden. Na een grondige restauratie is Havezate Mensinge, als spil van het landgoed, vanaf 1988 als museum opengesteld. Nu ruim een kwart eeuw verder is er enorm veel bedrijvigheid op het landgoed, dat grotendeels gerund wordt door honderd enthousiaste vrijwilligers. Zij steken veel tijd in de voorbereiding en presentatie van verschillende activiteiten in, om en op het landgoed. Het activiteitenbeleid is gericht op het wekken van belangstelling voor het cultuurhistorisch erfgoed en het cultuurhistorisch immaterieel erfgoed van Landgoed Mensinge in relatie met de streekcultuur, de podiumkunsten en cultuureducatie.
‘We hebben nu echt een super fijne groep vrijwilligers’, zegt Marija. ‘Maar bijvoorbeeld voor aan de kassa zijn we toch écht wel dringend mensen nodig. De Landskeuken is bovendien nieuw, dus ook daar zijn mensen voor nodig. En wees eerlijk, het is toch geweldig om iets voor het culturele hart van Roden te kunnen doen.’
Voor de havezate, het theater, de Cinema en de Landskeuken is men op zoek naar mensen die als gastdame of heer willen fungeren, naar gidsen, kassa- en baliemedewerkers, zaalbegeleiders, medewerkers onderhoud gebouw en tuin en medewerkers educatie.
‘Om aspirant-vrijwilligers voor te lichten maar ook om ze een leuke dag te bezorgen, houden we op zaterdag 11 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur een informatieochtend. Mensen krijgen dan een rondleiding en kunnen kennismaken met toekomstige collega’s’, vertelt Marija (FOTO). Mensen met affiniteit met geschiedenis, collectiebeheer, theater film, koken, tuinieren en mensen die zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken én één dagdeel in de twee weken beschikbaar zijn, kunnen zich via info@mensinge.nl of 050-5015030 aanmelden voor de informatieochtend.

Roden vrijwilligers marija-2