Leek4KiKa zamelt weer geld in voor goede doel

Leek Rodenburghal Spinning

“Ik heb gerend, maar het probleem is nog niet opgelost”

TOLBERT/LEEK – In Leek en Tolbert worden op zaterdag 27 september twee sportieve evenementen gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Kinderen Kankervrij. De Spinningmarathon en de Run van Tolbert zijn een initiatief van de speciaal hiervoor opgerichte stichting Leek4KiKa, een initiatief van Wieger Zigterman uit Tolbert. Hij zich al jaren in voor KiKa door ondermeer de marathon van New York te lopen. In november doet hij dit voor de tweede keer. Zigterman: “Ik heb vorig jaar ook gerend, maar het probleem is nog niet opgelost. Als blijk van inzet loop ik daarom nog een keer.”

Zigterman heeft zelf drie jonge kinderen. Op een dag zat hij voor de televisie en zag iets over KiKa voorbijkomen. Dat raakte hem. Het zal je maar overkomen, dacht de sportieve inwoner van Tolbert. Daarom besloot hij om geld in te zamelen voor het goede doel. Ondermeer met de spinning marathon en de run. De laatste zaterdag van september kunnen inwoners van Leek en omgeving een steentje bijdragen door mee te doen aan de spinningmarathon in de Rodenburghal of aan de Run van Tolbert, die aan de Oude Zuiderweg start, tegenover de Rodenburghal.

Dit jaar is er ook weer een sponsorloop voor kinderen. Alle scholen worden benaderd en de school die het meeste sponsorgeld ophaalt, wint een leuke prijs. Het Faan uit Leek stelt voor die school een maandlang een pannaveldje beschikbaar op het schoolplein. Meedoen aan de run voor kinderen is gratis.

Zigterman moet minstens 5.500 euro bij elkaar krijgen om mee te mogen doen met de marathon in november, iets wat afgelopen jaren gelukt is. “Ik ben er nog niet, maar daar wordt hard aan gewerkt.” Zigterman zou twee jaar geleden ook al mee doen aan de marathon, maar die werd toen afgeblazen wegens de orkaan. Voor niets getraind dus. Maar Zigterman klaagt niet. “Er zijn kinderen die voor de zestigste keer behandeld worden, dus wat stelt dat rondje rennen dan nog voor?”

De deelnemers van de run starten vanuit de Rodenburghal en kunnen een keuze maken uit een afstand van 7 km, 14 km of 21 km. De kosten bedragen €8,- per deelnemer en wordt door Stichting Volksvermaken georganiseerd, in samenwerking met Zigerterman. De Spinningmarathon in de Rodenburghal begint om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De spinningmarathon wordt mede mogelijk gemaakt door Fitclub Roden, die kosteloos zaalruimte, fietsen en instructeurs ter beschikking stelt. Alle informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op www.leek4kika.nl.