Leekster Eagles op weg naar Eredivisie

Leekster Eagles Bus Lulofs

organisatie groeit gestaag door

LEEK – Presteren onder druk. Dat kunnen niet veel sporters. Het lukte de zaalvoetballers van Leekster Eagles wél. De spelers leefden in september nog tussen hoop en vrees. De club leek toen namelijk voor het tweede jaar op rij af te stevenen op een faillissement. In mei speelden diezelfde spelers echter als herboren de finale van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Pas na het nemen van strafschoppen bleek ZVV Den Haag te sterk en werd een sterk seizoen – zeker in mentaal opzicht- net niet bekroond. Dit seizoen krijgen de mannen van boegbeeld en trainer Bas Lulofs een herkansing. En ondertussen groeit de organisatie gestaag door.
Wat ging er veel mis de afgelopen jaren bij Leekster Eagles. Zeker op financieel gebied. Nadat eerst al Wim Bulten de club uit de penarie had geholpen, leek een faillissement nu toch echt onafwendbaar. Toen stonden echter Peter en Peter op. Peter Bult en Peter Kuil. Ondernemers die er voor zorgden dat de club in elk geval weer adem kon halen. Met de steun van dit tweetal, andere loyale sponsors, een nieuw bestuur (Peter Westra, Antje van der wal en Stieneke Ottema) krabbelde de club in alle opzichten uit een heel diep dal. En gelukkig ook sportief.
Hoewel iedereen het er over eens was dat een snelle terugkeer naar de Eredivisie misschien nog te vroeg zou komen, leken de spelers daar terecht geen enkele boodschap aan te hebben. Trainer Lulofs smeedde een hecht collectief en plaatste zich voor de nacompetitie en de finale tegen Den Haag, de club die zelfs voormalig topper Edwin Grunholz uit de mottenballen haalde om promotie af te dwingen. Over twee wedstrijden waren de Leeksters beslist niet minder. Na een gelijke stand moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen en die loterij won Den Haag.
Voor te lang treuren is geen tijd, want er wacht een nieuwe seizoen. De selectie van Lulofs lijkt weer iets breder en sterker geworden al zal ook dit seizoen het vuurwerk en vernuft toch moeten komen van mannen als de gebroeders Hoxhaj, Freddie van der Velde en Martijn Alssema. Gezien de prestaties van het afgelopen seizoen zijn de Leeksters dit jaar bij kenners favoriet om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Dat vraagt weer een andere aanpak, want tegenstanders zullen zeker niet naar Leek komen voor een open wedstrijd en zullen zich voornamelijk ingraven en proberen op de nul te spelen. De openingswedstrijd (vrijdag 11 september, 20.15 uur) is meteen een mooie. Thuis tegen WMC uit Winschoten in het eigen vertrouwde Sportcentrum. Wordt het de opmaat voor een succesvol seizoen en de terugkeer naar de Eredivisie?