‘Lekker op je gemak rondslenteren en tegen iets leuks aanlopen, dát is de kracht van de winkel’


RODEN – Het zal niemand zijn ontgaan: Roden is een nieuwe zaak rijker. Kringloop voor een prikkie, heet de zaak waar je voor weinig tweedehands spullen kunt kopen. Het unieke van de winkel is, dat je er ongeveer je hele huis mee in kunt richten. Banken, stoelen, kasten, lampen, kleedjes, bedden, wasmachines, spiegels en behoorlijk wat tierelantijnen om de boel wat aan te kleden. Als je goed zoekt, vind soms de meest bijzondere spullen. Design voor een prikkie. “Ik ben gek op nostalgie”, vertelt Jennie van Rijszen die de zaak samen met schoonzus Marie van Rijszen runt.  Het idee dat het al een heel leven heeft gehad spreekt me aan. Soms kan ik in één keer helemaal verliefd zijn op iets. Die oude Zinger naaimachine bijvoorbeeld.”

Liefde voor tweedehands spullen bracht de dames op het idee om samen een kringloopwinkel te beginnen. “Wij vinden het zonde dat er zoveel spullen weggegooid worden terwijl ze prima een tweede ronde verdienen. Het leuke is ook de plek. Wij zitten lekker midden in het dorp. Dat er meer kringloopwinkels in Roden zijn, vinden we niet erg. We zien het niet als concurrentie, maar vinden het juist leuk dat meer spullen een tweede kans krijgen.” Hoewel nog maar net open, ontvingen de onderneemsters lovende reacties van het winkelend publiek. “We kregen alleen maar complimenten. Het was de bedoeling om zaterdag om vijf uur dicht te gaan, het werd zes uur. Het was gewoon druk.”

Mensen die spullen over hebben, wat het dan ook is, kunnen het bij Kringloop voor een prikkiebrengen. Of kosteloos laten ophalen, want dat behoort ook tot de mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat de spullen schoon en heel moeten zijn. “Banken met scheuren willen we niet. Spullen met een stekker controleren we altijd voordat ze in de winkel belanden. En alles wordt eerst grondig gereinigd. Verder hebben we heel veel tierelantijnen. Kopjes, vazen, serviezen, glaswerk, boeken, speelgoed, grammofoonplaten, schilderijen. Ook kleding en schoenen behoren tot het assortiment. Bij Kringloop voor een prikkie kom je niet per se om te kopen. Lekker op je gemak rondslenteren en tegen iets leuks aanlopen, dát is de kracht van de winkel.

Ook op zoek naar een leuk tweedehandsje? Even koekeloeren bij Kringloop voor een prikkie dan! Heerestraat 32, Roden. Telefoon: 06-22601509. Kringloopvooreenprikkie.nl. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, donderdag koopavond tot 20:00 uur.