Leutingewolde krijgt reflecterende huisnummerbordjes

LEUTINGEWOLDE – Elk huisadres in Leutingewolde krijgt paaltjes met reflecterende huisnummers. Mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Noordenveld West Groningen en de Gemeente Noordenveld.
Vanuit Rabobank Noordenveld West Groningen is er voor medewerkers en ledenraadsleden een bedrag beschikbaar vanuit het Leefbaarheidsfonds. Dit fonds is voor initiatieven/projecten die bijdragen aan de maatschappelijke thema’s die de bank omarmt. 

Jolanda van der Schans-van der Velde, inwoner van Leutingewolde en ledenraadslid van de Rabobank,  heeft aangegeven dit beschikbare bedrag (€ 750,00) te willen gebruiken voor de aanschaf van reflecterende huisnummerbordjes op paal. Leutingewolde is een buitengebied en er zijn verschillende woningen die wat verder van de weg af liggen en minder zichtbaar zijn voor o.a. hulpdiensten en thuiszorgorganisaties.  

De gemeente Noordenveld subsidieert bij aankoop van reflecterende huisnummerbordjes door buurtschappen/ verenigingen de helft van het totale aanschafbedrag.  Door de cheque van Jolanda komt er op elk adres een reflecterend huisnummerbordje met paal, zonder dat deze zelf aangeschaft hoeft te worden.
Op 1 juli is door Jolanda de cheque namens de Rabobank Noordenveld West Groningen uitgereikt aan Trijn Reijntjes, voorzitter van Buurtschap Leutingewolde. Namens Buurtschap Leutingewolde heeft Jolanda een bos bloemen ontvangen voor dit fantastisch initiatief.
Binnenkort heeft elk huisadres in Leutingewolde een reflecterend huisnummerbordje.