Leven als een prof bij FC Groningen Voetbalkamp in Norg

NORG – Het FC Groningen Voetbalkamp is niet meer weg te denken van de voetbalvelden van GOMOS. Deze zomer vindt alweer de zevende editie plaats op Sportpark Schapendrift in Norg. Het bezoek van de FC Groningen selectie is net als voorgaande jaren natuurlijk weer het hoogtepunt van het vierdaagse voetbalkamp.

Door de vele aanmeldingen besloot het Organisatiebureau FC Groningen, de organisator van het voetbalkamp, weer over te gaan op twee weken. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal voor de 160 deelnemers uit de leeftijdscategorie van 6 tot en met 14 jaar. Afgelopen week 80 kinderen en deze week opnieuw 80 enthousiaste voetballers. De kinderen komen niet alleen uit de Noordelijke drie provincies, zo komen er ook kinderen uit Amsterdam naar het voetbalkamp. Dan wel van hun vakantieadres in Norg. En zelfs een jongen uit Noorwegen, die vakantie viert bij zijn opa en oma.

Nieuw dit jaar is dat de deelnemers niet meer blijven overnachten. Wel worden de kinderen geadviseerd thuis vroeg op bed te gaan om zo elke dag vol gas te kunnen geven op de training. Dat is één van de juiste voorbeelden om als profvoetballer goed te kunnen slagen. Leven als een prof, dat stond namelijk op één tijdens het voetbalkamp van FC Groningen. Zo moeten de deelnemers bij aankomst op de eerste dag een heus contract tekenen. Niet een arbeidsovereenkomst dat spelers van FC Groningen moeten tekenen, maar een verklaring van deelname.

Dribbelen als Tibbling, verdedigen als Hateboer, passeren als Mahi en schieten als Rusnak zijn een aantal onderdelen van de vele trainingen. De tien trainers hebben daarnaast ook tijd vrij gemaakt voor vermaak. Zo brachten de deelnemers onder andere een bezoek aan het Molenduinbad en kwam Ben Haverkort langs voor een voetbalquiz. Een profvoetballer moet tussen de trainingen door ook goed eten. Dientje Auwema, vrijwilliger van GOMOS heeft elke middag een goede lunch klaar staan in de kantine.

Het hoogtepunt van de week is natuurlijk het bezoek van de selectiespelers van FC Groningen. Dat is een droom van ieder kind, voetballen met je voetbalhelden. Naast het voetballen met de spelers konden de deelnemers ook vragen stellen aan de spelers van FC Groningen. Onder andere Hedwiges Maduro en Tom van Weert kregen leuke vragen voorgeschoteld. Na afloop namen de aanwezige spelers alle tijd voor handtekeningen en foto’s.

1FC Groningen Voetbalkamp-01 1FC Groningen Voetbalkamp-021FC Groningen Voetbalkamp-04 1FC Groningen Voetbalkamp-05 1FC Groningen Voetbalkamp-06