Levensloopbestendig wonen ‘dicht bij huis’ in Roden

RODEN – Op donderdag 9 november is om 11.00 uur het contract ondertekend door wethouder Henk Kosters en de heer F. Ophuis, directeur van Plegt-Vos Noord voor de realisatie van 14 levensloopbestendige woningen in het project ‘Dicht Bij Huis’ in Roden.

Wethouder Henk Kosters: “We kregen de afgelopen tijd veel vraag naar levenloopbestendige woningen. Voor deze 14 woningen is dan ook veel belangstelling. Dat blijkt ook uit de meer dan 200 inschrijvingen voor dit project. Ik ben blij dat deze toekomstbestendige woningen, die ook nog eens zeer energievriendelijk zijn, op deze locatie worden gerealiseerd. Afgelopen donderdag 2 november is de verkoop gestart.”

Voormalige schoollocatie Ronerborg

De woningen op de voormalige schoollocatie ‘Ronerborg’ zijn ontwikkeld door Plegt-Vos uit Assen. De moderne en karakteristieke woningen zijn volledig levensloopbestendig en daarmee uniek voor Roden. Wonen, baden, slapen en koken kan allemaal gelijkvloers en alle voorzieningen zijn vlakbij. Er is ruime vrijheid in de plattegrondkeuze, zodat de woning naar eigen wens kan worden ingedeeld. De woningen zijn extra onderhoudsvriendelijk, worden compleet aangeboden en zijn ingericht voor extra comfort. Met een parkachtige invulling in een groene setting is het project gericht op maximale woonkwaliteit.

Plegt-Vos heeft dit project ontwikkeld vanuit haar visie waarin ze van betekenis wil zijn door vorm te geven aan woon-, werk en leefplezier. In dit project uit zich dat in kwalitatief hoogwaardige toekomstbestendige woningen in een mooie setting waar mensen comfortabel en zonder zorgen voor langere tijd kunnen wonen.