Licht, overzichtelijk, modern en straks makkelijker bereikbaar

Rodenbibliotheek boekenweek

Prachtige nieuwe bieb in Roden

RODEN – Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar begin vorige week opende de nieuwe bibliotheek (kosten anderhalve ton) in Roden, pal tegenover het busstation. Dichter bij het centrum dus, op een meer prominente plaats. De bibliotheek is onherkenbaar. Weg zijn de wat kastanjebruine- maar wel gezellige- tinten van voorheen. De nieuwe bieb is strak, modern en licht. Misschien mag en kan het straks nog ietsje gezelliger allemaal, maar wat betreft functionaliteit is dit het neusje van de zalm.
Ook als bibliotheek moet je met de tijd mee. De tijd van het uitlenen van boeken alleen ligt mijlenver achter ons. Tegenwoordig ga je ook voor  bladmuziek, daisyroms, dvd’s en blu-raydisks naar de bibliotheek. De bieb is lezen, kijken en luisteren geworden. Wat gebleven is, is de stamtafel. Met koffie voor de vaste gasten die er elke dag even de kranten doornemen, al ontbrak begon vorige week tot twee keer toe de krant van wakker Nederland. De nieuwe bieb is vooral overzichtelijk. Helder. De grote panelen aan de muur vertellen alles. Je hoeft bijkans niets  te vragen, en ook scannen doe je vooral zelf. De nieuwe bieb valt bijzonder goed bij de mensen. Het is op dit moment nog even behelpen wat betreft de verkeerssituatie, maar ook die is straks een stuk beter. En dus is de bieb straks veiliger bereikbaar. Want dat was nog best een heikel punt. De vorige bieb was betreft bereikbaarheid een oase van rust. De nieuwe bieb ligt midden in het centrum. Op een kruising. Maar ook dat probleem is straks opgelost, hoewel opletten genoodzaakt blijft.
Woensdagmiddag was het een drukte van belang. Dat had alles te maken met de start van de Kinderboekenweek. Voor de kinderen was er van alles te doen. Laura opende met een dansje en vervolgens was er van alles te doen voor kinderen. Ouders en opa’s en oma’s vergaapten zich vervolgens aan de nieuwe bieb. Want daar mag Roden best trots op zijn.

Rodenbibliotheek boekenweek-2 Rodenbibliotheek boekenweek-3 Rodenbibliotheek boekenweek-4 Rodenbibliotheek boekenweek-5 Rodenbibliotheek boekenweek-6