Lieve Louis (2),

Lieve Louis (2),

Lieve Louis, hoe is het eigenlijk met je hand? Na de 1-0 hield ik m’n hart toch wel even vast. Die Van Persie sloeg wel héél hard met zijn hand tegen de jouwe. Had je dat vooraf met je aanvoerder afgesproken? Of was dit echt spontaan? Trouwens, de spelers zijn wel heel erg positief over je. Blijf je wel een beetje jezelf Louis? Zit dat wel lekker met zoveel veren in je…

Je aanvoerder zei dat je in aanloop naar de wedstrijd tegen Spanje alles voorspeld had. Dat jij precies wist hoe de wedstrijd zou gaan lopen. Lieve Louis, als ik jou was stapte ik het eerste de beste casino daar in Rio binnen en cashte ik nog even flink daar. Alhoewel, de dik zeven miljoen die je straks op jaarbasis in Manchester gaat verdienen, dat is toch wel genoeg voor Truus?

Leuk trouwens dat je de kinderen van de spelers op het trainingsveld liet. Arjen en Robin vertelden dat zelfs een paar uur voor de wedstrijd iedereen welkom was in het hotel. Louis, wat is er met je aan de hand? Een week of twee geleden vertelde Frank de Boer nog dat je alles onder controle wilde hebben, elke minuut gepland was. Dat je niets anders deed dan focussen en nu mogen de spelers met de kinderen tafeltennissen? Lieve Louis, wat is er met je gebeurd?

Neemt natuurlijk niet weg dat we allemaal erg genoten hebben, afgelopen vrijdag. Ongelooflijk zeg. Ik snap nu trouwens wel dat je redelijk ingetogen juichte. Jij wist immers al dat dit ging gebeuren. Dan is de spontaniteit toch wat weg. Weet je wat ik ook knap vond? Dat je zo ingetogen bleef bij Jack aan tafel. Toen Bertje- die was wel een beetje zuur vond ik- nog trainer was, zaten de spelers bij elkaar en bij Jack op schoot. Dit was goed Louis. Lekker ingetogen. Ik had eerlijk gezegd toch wel verwacht dat je een lange neus (of in jouw geval: kromme) zou trekken naar al die mensen die je een idioot noemen. Ontvang je trouwens ook RTL in Rio? Moet je een keer naar VI Oranje kijken. Die Derksen met z’n haar. Dat kan echt niet meer. Zou zijn haararchitect overleden zijn?

Nou Louis, zet ‘m op morgen. Ik neem aan dat je morgen weer gewoon in een 1-4-3-3 systeem voetbalt. Trouwens, kun je me alvast de uitslag even appen. Jij weet dat vast al. Kan ik ook geld verdienen. Alvast bedankt.
Vincent