Lieve Louis,

Lieve Louis,

Knap van je. Zomaar even een nieuw system uit de hoge hoed toveren. Zouden we bij de Krant ook moeten doen. Pal voor de Rodermarkt- een soort WK maar dan anders- ineens het format van de Krant volledig omgooien. De ongenode gast voorop en het Krantekoppie op de middenpagina. Je moet maar durven.

Maar lieve Louis, komt het allemaal wel goed? Ik bedoel, ik heb van de week de namen van de andere landen even gelezen en ik houd m’n hart vast. Wij kunnen toch niet aankomen met Jordie Clasie? Kom op man. Clasie. Veel te klein. Heeft nog zo’n babyface. Die durf je als ober niet eens een biertje in te tappen man. Hooguit een Radler.  Zie je kleine Clasie al spelen tegen Di Maria en Pogba? Zeg nou zelf Louis, dat kan toch helemaal niet?  België heeft veel meer namen, lengte en kwaliteit in de selectie, Louis. Alleen die derde keeper dan, dat is nog zo’n ouderwetse, echte Belg. Uit het rijtje Urbanus en Rik de Sadelear. Koen Casteels heet ie. Mooie naam hè Louis? Maar die ken je vast wel van Hoffenheim, want daar keept ie. En jij bent immers de beste van München, Dortmund en Hoffenheim. Geweest.

Lieve Louis. Je deed een beetje laagdunkend over onze eerste tegenstander Spanje, vond ik. Je zei dat ze in het trechtertje speelden. Maar dan nog Louis, denk je dat Stefan de Vrij dat allemaal wel even oplost straks? Dat Nigel de Jong daar geen moeite mee heeft en dat Ron Vlaar geen foutjes maakt?  Ik weet het niet Louis. Echt niet. Ik houd m’n hart vast.

Je hebt het zelf wel altijd over juichen hè, maar ik ben nog niet eens geoefend. Sterker nog; de vlinders in de buik zijn er nog niet eens. Ik denk dat we zo weer thuis zijn straks. Na drie lullige wedstrijdjes. Klein maar terecht verlies tegen Spanje, een kleine zege op Australië en dan een zeperd tegen Chili. Maar dan heeft het allemaal niet aan jou gelegen hoor, Louis. Jij hebt alles goed voorbereid. Hebt het systeem aangepast, de bus gemaakt en Frans Hoek was er bij. Dus op voorhand kon er eigenlijk niets misgaan. Zelfs Patrick Kluivert – wat doet die daar eigenlijk behalve jou nadoen- mocht mee van je. Lieve Louis, ik hoop dat ik het mis heb, maar ik zie je snel terug op Nederlandse bodem. Even maar, want je vliegt meteen door naar Manchester natuurlijk. Je doet het allemaal toch niet express hè, Louis. Zodat je meer tijd hebt om je voor te bereiden op je nieuwe klus. Ik hoor snel van je. Groeten aan Frans en de buschauffeur.
Oh ja. Zeg even tegen Fransie Hoek dat ie de corners wel even goed op papier zet voor de wisselspelers. Vind ie zelf vast ook. Komt ie de komende weken weer lekker vaak in beeld.

Vincent