‘Linda is zeker een talentje hoor’

sylvia

sylvia2 Linda Pieters wint kapperswedstrijd Alfa College

ALTENA – Linda Pieters (16) uit Altena heeft onlangs de klassikale kapperswedstrijd van haar klas (Alfa College) gewonnen. En dus mag ze naar de Drentse kampioenschappen, die binnenkort in Hardenberg worden gehouden.  ‘Linda is echt een talentje hoor’, zegt Sylvia Suurd, bekend van Hairstudio Sylvia. Want bij Sylvia liep Linda drie weken stage en bovendien voorzag Sylvia Linda van nuttige tips. Linda Pieters liep drie weken stage in de kapsalon in Roden en maakte zo kennis met alle facetten van het kappersvak. ‘Ze moest een kapsel in de stijl van de vijftiger en zestiger jaren maken’, zegt Sylvia. ‘Ook de kleding en make-up moesten in die stijl. We hebben er samen iets heel leuks van gemaakt en ook ik ben natuurlijk heel trots dat ze gewonnen heeft’, zegt Sylvia, wiens dochter Danytsia als model fungeerde. Wellicht dat Linda binnenkort ook Drents kampioen wordt. Dan over Sylvia. Het zal niemand ontgaan zijn dat zij al een tijdje uit de roulatie is. ‘Op de laatste dag van 2014 brak ik m’n bovenarm’, zegt ze. ‘Ik was aan het skiën en stuitte op een ijsbult. Had ik even verkeerd ingeschat. Gelukkig hoefde ik niet geopereerd te worden. Wel heb ik zes weken een brace moeten dragen. Deze week hoop ik groen licht te krijgen dat de brace af mag. Dat ik weer wat kan doen. Voor mij is een kwetsuur aan de arm natuurlijk ontzettend vervelend. Vanaf volgende week hoop ik weer iets te kunnen betekenen. Zes weken is lang hoor. Wat dat betreft had ik liever m’n been gebroken. Had ik zittend m’n werk kunnen doen.’