Lintjesregen en jubilea bij Korpsavond Noordenveld

NORG – De jaarlijkse Korpsavond van de brandweer Noordenveld leverde afgelopen zaterdag weer veel onderscheidingen op. Daarnaast werden zeven inwoners van de gemeente als postlid bij de brandweer verwelkomt. Burgemeester Klaas Smid was aanwezig in Bospaviljoen de Norgerberg, waar deze avond plaatsvond.
Allereerst waren er Koninklijke Onderscheidingen. Ebo Nieboer, Mark Boelens, Andries Boer en Eric Schmidt werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ebo Nieboer  was van 1-4-1986 tot  1-1-2019 en Mark Boelens van 1-9-1991 tot 1-1-2019 lid van post Norg. Beide mannen hebben zich door studie en inzet gespecialiseerd tot manschap, hoofdbrandwacht en bevelvoerder. Andries Boer was van 1-2-1996 tot 1-2-2019 en Eric Schmidt van 1-1-1995 tot 1-1-2019 lid van post Veenhuizen. Andries heeft zich door studie en inzet gespecialiseerd tot manschap en hoofdbrandwacht. Eric tot manschap, hoofdbrandwacht en bevelvoerder en hij vervulde vanaf 1-1-2012 tot 1-1-2019 de functie van  plaatsvervangend postchef. De vier mannen staan bekend als mensen met een echt ‘brandweerhart’. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid in de regio.
Verder werd een vijftal brandweerlieden gefeliciteerd met een bijzonder jubileum. Laurent Nijboer (post Norg) heeft er twintig dienstjaren opzitten. Johan Arling, Jan Meint Feijen en Roelof Hoornstra (allen van post Veenhuizen) hebben er 12,5 dienstjaren opzitten. Tot slot werd ook Arie Hoen(post Veenhuizen) in het zonnetje gezet: hij heeft er al 35 dienstjaren opzitten. Mooi om te zien dat deze hulpverleners terecht in het zonnetje worden gezet!