Loopsport Norg organiseert nieuwe onderdelen bij 21e editie

Intersport Superstore Roden Herfstcross

NORG – Op zaterdag 26 november vindt de 21e editie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross plaats in Norg. De organisatie van de traditionele herfstcross is in handen van de Stichting Loopsport Norg en heeft net als voorgaande jaren weer vernieuwing aangepast. Zo zijn er onder andere nieuwe onderdelen toegevoegd en is het parcours van de cross aangepast.

“Het eerste nieuwe onderdeel is een Canicross. De deelnemers kunnen lekker hardlopen met hun hond aan de lijn’, laat organisator Egbert Wendel weten. Dit onderdeel gaat om 11:00 uur van start en gaat over de afstanden 3 of 6 kilometer. Aan de Canicross kunnen maximaal 40 deelnemers deelnemen. Inmiddels zijn in de voorinschrijving de helft van deze plekken geboekt. Wendel: “Als er nog plekken vrij zijn kan er ook op de dag zelf worden ingeschreven, namelijk van 10:00 tot 10:30 uur bij de kiosk van voetbalvereniging GOMOS in Norg. Deelnamekosten zijn 7 euro, inclusief herinnering voor u en uw hond”, laat Wendel weten.

De jeugdcross en de cross is natuurlijk gebleven. Wendel: “Maar we hebben het parcours wel vernieuwd. Wat niet gewijzigd is, is dat de vermaarde heuvels van de Langeloërweg moeten worden bedwongen”. Het parcours is geheel onverhard en gaat over 9 kilometer, drie ronden van 3 kilometer. De Herfstcross is tevens de laatste wedstrijd van Loopcircuit Noord-Nederland van dit jaar. De voorinschrijving voor de cross is inmiddels van start gegaan via www.loopsportnorg.nl en www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 11:30 uur tot een halfuur voor de start van het betreffende onderdeel in de kantine van GOMOS, Schapendrift 7 in Norg. De Roma Opticiens Jeugdcross begint om 12:30 uur en kost 4 euro, inclusief een fraaie herinnering. Kinderen tot en met 7 jaar lopen vanaf 12:30 uur 500 meter. Tien minuten later staat de start gepland voor kinderen van 8 en 9 jaar, die 1000 meter afleggen. Weer tien minuten later gaan kinderen van 10 tot en met 12 jaar van start voor de cross van 1500 meter. Tenslotte komen kinderen van 13 tot en met 15 jaar in actie voor de 2000 meter, die om 13:00 uur van start gaat.

De start van de 21e editie van de Herfstcross is om 14:30 uur. Organisator Egbert Wendel: “Het gaan waarschijnlijk weer 9 loodzware kilometers worden voor de senioren”. De kosten zijn variabel. Deelnemers betalen 8 euro zonder chip of met de eigen gele chip, waar geen tijdregistratie onder valt. Deelnemers met een eigen groene chip betalen 9,25 euro, terwijl de cross met een groene koopchip 13 euro kost. De start en finish bevinden zich in de Langeloërduinen achter de boscamping. Er is een herinnering en een prijs voor de eerst komende dame en heer.

Wendel: “De organisatie krijgt regelmatig een vraag binnen of je ook minder dan drie ronden mag lopen. Natuurlijk mag dat, maar men vindt het vaak vervelend om uit te stappen. Daarom organiseren wij nu ook een korte cross. Bij dit vernieuwde onderdeel loopt de deelnemer één volledige ronde van 3 kilometer”. Deze ronde, die vanaf 16 jaar is, is hetzelfde als van de wedstrijdloop van 3 ronden, dus met heuvels en modderige paden. Een mooie uitdaging voor degene die niet de volledige 9 kilometer wil of kan lopen. De start van de korte cross vindt plaats om 13:30 uur.

Intersport Superstore Roden steunt de crossloop al enige tijd als hoofdsponsor. Het bedrijf van Emiel van der Heide en Catrin Barth biedt een ruime keuze in een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken en exclusieve merken en is bij de uitstek de specialist in onder meer voetbal, fitness, running, wandelen, zwemmen en indoor. De hoofdsponsor past uitstekend bij Loopgroep Norg, een groep die al sinds november 1990 bestaat. Men traint iedere zondag in de prachtige bossen van de Langeloerduinen in Norg. Steevast wordt verzameld op de onverharde parkeerplaats tegenover de Norgerberg, waar telkens vanaf 9:30 uur getraind wordt. De trainingen duren een uur tot vijf kwartier en worden gegeven dor gediplomeerde trainers. Voor alle lopers zijn de trainingen goed te doen. Ook beginnende lopers zijn welkom. Naast serieuze trainingen staat ook gezelligheid voorop. In aanloop naar de herfstcross konden zowel volwassenen als kinderen gratis trainen. Zes keer zelfs, in samenwerking met beweegdorp Norg.

De Stichting Loopsport Norg is ontstaan uit Loopgroep Norg en is opgericht in 1997. Doel van de stichting is het promoten en bevorderen van de loopsport in Norg en omstreken. De organisatie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross staat bekend als perfect. Er is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig. De ruime parkeerplaats bij Voetbalvereniging GOMOS biedt daarnaast voor voldoende parkeergelegenheid. Egbert Wendel wil nogmaals benadrukken dat voorinschrijven zeer gewenst is. “Publiek is ook van harte welkom. Op het sportieve vlak is er van 11:00 tot 16:00 uur van alles te beleven”.

Activiteit: Intersport Superstore herfstcross
Organisatie: Stichting Loopsport Norg
Datum: 26 november
Inschrijven: www.inschrijven.nl of www. www.loopsportnorg.nl
Contact: Egbert Wendel, loopsportnorg@home.nl of 0592-614141.