Lus van Roden belooft spektakel

RODEN – De Lus van Roden moet aanstaand weekend weer een hoop spektakel opleveren. ‘Roon’ zal dan wederom worden omgedoopt tot wielerdorp. Voor de gemiddelde wielerliefhebber een absoluut hoogtepunt de tijd der criteriums. Want zoveel fietsgeweld als tijdens de Lus van Roden, vind je bijna nergens anders.
De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Grote namen als Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en plaatselijke grootheden als Marco Bos, Stefan Poutsma en Patrick van der Duin reden hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden in het centrum van Roden.
De Lus van Roden heeft inmiddels alweer een mooi deelnemersveld. Met ruim zeventig deelnemers mag de organisatie zeker niet klagen. Tel daarbij ook nog eens het regionalen talent bij op.

Twee succesvolle evenementen van de Vereniging voor Volksvermaken Roden zijn de Lus van Roden en de Kortebaandraverij. Waarom deze twee evenementen niet combineren dacht de Lus-commissie? Daarom start er na de juniorenkoers een sprint-afval race over 350 meter met een internationaal deelnemersveld! De Australische baanwielrenploeg staat aan de start en zal zorgen voor spanning, sensatie en snelheden die oplopen tot ruim 60 kilometer per uur! 

Programma

17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km

18:30 uur – Huldiging junioren

19:00 uur – Spectaculaire Sprint afvalrace!

19:30 uur – Heren Elite koers over 100 km

22:00 uur – Huldiging Heren

22:00 uur – start Knight Riders

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: www.volksvermaken.nl/lus-van-roden