Lus van Roden zal spectaculaire koers opleveren

Roden lus van roden dames-8

RODEN – De Lus van Roden moet aanstaand weekend weer een hoop spektakel opleveren. ‘Roon’ zal dan wederom worden omgedoopt tot wielerdorp. Voor de gemiddelde wielerliefhebber een absoluut hoogtepunt de tijd der criteriums. Want zoveel fietsgeweld als tijdens de Lus van Roden, vind je bijna nergens anders.

De Lus van Roden heeft inmiddels alweer een mooi deelnemersveld. Met ruim zeventig deelnemers mag de organisatie zeker niet klagen. Tel daarbij ook nog eens het regionalen talent bij op. Patrick van der Duin en Pim Cazemier zijn slechts twee van die talenten.
Bij de elite zien we ook Bradley Soder, de Australische baanrenner. Een man met buskruit in zijn benen, die in Roden ongetwijfeld zal willen overtuigen. Ook Jeff Vermeulen verschijnt aan de start. Hij werd niet zo heel lang geleden nog tweede op het NK voor eliterenners zonder contract.

Bij de junioren zullen veel ogen gericht zijn op de lange, blonde manen van Adne Koster. Het begenadigd wielertalent uit Roden, die onlangs nog zegevierde tijdens het Wielerweekend Roden, zal er alles aan gelegen zijn om ook de Lus op zijn naam te schrijven. Ook regionaal aanstormend talent zoals Jeroen Oostera en Martijn Bakker is van de partij aanstaande zaterdag.

De organisatie laat bij monde van Jaroen Cazemier weten blij te zijn met het deelnemersveld. ‘De renners zijn aan elkaar gewaagd’, constateert hij. Vooral het parcours moet spektakel opleveren. ‘Het is een compact en snel rondje. Heel technisch ook. Voor het publiek is dat extra leuk. Zij houden namelijk het overzicht, aangezien de renners om de anderhalve minuut voorbijrazen.’ De rondjes hebben een lengte van 3,5 kilometer en er is een premiesysteem op poten gezet, waarbij degenen die als eerste over de streep komen bij ieder rondje, een bepaald bedrag krijgen. De organisatie hoopt vooral op goed weer. ‘Mooi weer geeft vaak veel publiek’, redeneert Jaroen Cazemier. En daar valt geen speld tussen te krijgen.

Programma

17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km
18:30 uur – Huldiging junioren
19:00 uur – Ploegentijdrit clubteams
19:30 uur – Heren Elitie koers over 100 km
22:00 uur – Huldiging Heren
22:00 uur – start Knight Riders

 

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: www.volksvermaken.nl/lus-van-roden