Man bijna slachtoffer van ‘round-up in Senseo’

RODERESCH – Wat voelde een ondernemer (50) uit Roderesch zich vrijdagavond beroerd. Héél erg beroerd zelfs. De situatie werd minder en minder. Zo zeer zelfs, dat een vriend besloot 112 te gaan bellen. Met de ambulance werd de ondernemer vervolgens naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd. Later bleek dat hij was vergiftigd. Met round-up, een bekende en tamelijk onsmakelijke onkruidverdelger, wordt door inwoners van Roderesch beweerd.
Niet veel later werd (rond de klok van 23.00 uur) aan de Havezathelaan in Roden een vrouw aangehouden. De vrouw verbleef bij haar nieuwe vriend. De vrouw was daarvoor partner van de ondernemer. Vanwege de mogelijke vergiftiging werd zij met veel vertoon gearresteerd. De vrouw van 49 jaar zit nog steeds vast en zal waarschijnlijk ook wel even blijven zitten, tenminste hangende het onderzoek. Ondertussen wordt volop gespeculeerd. De politie doet verder amper mededelingen, behalve dan dat er toxicologisch onderzoek is verricht en dat er in verband met de zaak een vrouw is aangehouden.
Verder moet de buitenwereld het doen met verhalen. Met uitspraken van mensen die menen meer te weten. De vrouw zou, zegt men, koffie in het Senseo-apparaat hebben gedaan. De vrouw zou ook medicijnen gebruiken en daardoor de afgelopen periode een wat verwarde indruk hebben gemaakt. Wat vraagtekens oproept is het moment waarop dit gebeurt. De ondernemer en de aangehouden vrouw hadden een relatie, maar die liep al een tijd geleden op de klippen. Waarom zij juist nu wraak neemt, als dat tenminste bewezen wordt, is de grote vraag. Met de man ging het overigens snel beter. Na kordaat handelen in het ziekenhuis kon hij vrij snel weer naar huis. Kennelijk zat er niet genoeg onkruidverdelger in de koffie om de man voorgoed het zwijgen op te leggen.