Man met de hamer – Hans de Vries

Voorzitter VV Roden

‘Onze oliebollenactie komt er dit jaar heel anders uit te zien. Er is een drive-thru op het parkeerterrein tegenover ons voetbalveld en er zal een kraam in het centrum komen. Daarnaast worden de oliebollen dit jaar de hele dag door vers gebakken. ’s Morgens halen we de eerste drieduizend op en dan kunnen wij, afhankelijk van de verkoop, telkens nieuwe oliebollen bij bestellen.
Op ons parkeerterrein zullen twee tenten worden neergezet. In de eerste plaatst men de bestelling en wordt er afgerekend, in de tweede worden de oliebollen achter in de auto gezet. Betaling gaat het liefst met pin en anders gepast, zodat er niet gewisseld hoeft te worden. De klanten hoeven de auto niet uit, wat voor hen zelf natuurlijk erg fijn is. We willen alles zo coronaproof mogelijk laten verlopen en we denken dat deze opzet zich daar uitstekend voor leent.
De JO19 doet de drive-thru, terwijl de meiden van MO19 in het dorp oliebollen verkopen. De opbrengst komt uiteraard weer ten goede van de jeugd. We hebben daarin een mooie deal met Bakkerij Van Esch kunnen maken, waardoor er – bij een goede verkoop – een leuk bedrag kan worden overgemaakt aan de jeugd. En natuurlijk mogen de vrijwilligers uit de verschillende teams rekenen op een extraatje voor hun team. Dat hebben ze immers wel verdiend.
Vorig jaar hebben we zo’n tienduizend oliebollen kunnen verkopen. Of dat weer gaat lukken is nog maar de vraag, maar elke euro is na zo’n moeilijk jaar meegenomen. Wie onze mooie club wil steunen, helpt ons dus enorm door een zak oliebollen te kopen. Deze zijn overigens ook online te bestellen. We verkopen zakken met zes oliebollen voor vijf euro. Daarbij kan worden gekozen voor een zak mét of zonder krenten, al naar gelang de voorkeur.
Zelf ben ik vermoedelijk de hele dag in touw met de actie. Dat houdt in dat ik veel op de weg ben en van hot naar her zal rijden. Aan het eind stink je dan ontzettend naar oliebollen, maar dat hoort er allemaal bij. Ook dat heeft dan weer zijn charme. En het is voor een goed doel!’