Mara Bosboom, Directeur Speelgoedmuseum Kinderwereld

‘Omdat Speelgoedmuseum Kinderwereld dit jaar haar vijftigste verjaardag viert, openen wij komende week een speciale jubileumtentoonstelling. Het thema van deze tentoonstelling is feest, omdat wij zelf natuurlijk ook een feestje vieren. Voor de tentoonstelling hebben we gekeken naar de feesten die wij in Nederland vieren. Denk hierbij aan carnaval, Dierendag, Koningsdag, het EK voetbal en natuurlijk de Rodermarkt. We hebben spullen uit onze eigen collectie geselecteerd om tentoon te stellen. Daarbij zitten een aantal spullen die wij anders niet laten zien. Hierdoor krijgen bezoekers echt iets totaal nieuws te zien.
Iets waar ik bijzonder trots op ben, is een miniatuurversie van de Rodermarktparade. In piramidevorm wordt hier een soort ode aangebracht, met natuurlijk allerlei paradewagens en rijdend materiaal.
Als museum streven wij ernaar om kinderen van nu te laten spelen met het speelgoed van toen. Dat doen wij op een hele laagdrempelige manier. Voor de oudere bezoeker is het een feest der herkenning. Iedereen herkent namelijk wel iets uit zijn of haar jeugd. Voor de kinderen zelf is een bezoek aan het museum een heerlijk feestje.
Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal de opening van de tentoonstelling bijwonen. Bij de opening zal thee worden geschonken uit het speciale theeservies van het museum en wordt er een taartje gegeten. Daarnaast belooft het een hele vrolijke en feestelijke opening te worden. Sowieso worden bezoekers heel vrolijk van de tentoonstelling, dat weet ik wel zeker.
Een tentoonstelling als deze is mogelijk door de inzet van de vele vrijwilligers van het museum. Culturele instellingen leunen steeds meer op vrijwilligers en dat geldt ook voor ons. Nieuwe aanwas is uiteraard van harte welkom. We kunnen altijd mensen gebruiken. Vrijwilligers zijn de drijvende kracht van ons museum.
Tot slot nodig ik eenieder uit om vooral de tentoonstelling te komen bekijken. Aanstaande zaterdag 7 september openen we hem om 15:30 uur.’