Marijn Feenstra uit Roden door bij The Voice Kids

RODEN – ’T zal je maar gebeuren: ben je van de ene op de andere dag zomaar een bekende Nederlander. Een BN’er. Marijn Feenstra uit Roden overkwam het. Hij zong afgelopen vrijdagavond Treasure van Bruno Mars bij de Blind Auditions van The Voice Kids. En daarmee bezorgde hij niet alleen half Roden kippenvel, maar ook jurylid Ilse de Lange die al héél snel op de rode knop drukte. Marijn is door naar de volgende ronde!

‘Ik zing liever voor 5000 mensen die ik niet ken, dan voor 10 vrienden’

De derdejaars Ronerborg-leerling is er zelf aardig nuchter onder. Hij weet het al even. De uitzending is 9 maanden geleden openomen. Maar daar mocht Marijn –strikt protocol- niets over vertellen. Zenuwachtig was hij totaal niet, toen –ie eenmaal op de stip tegen de achterkant van drie rode stoelen en een bomvolle tribune aan stond te koekeloeren. In tegendeel zelfs, enkel gezonde spanning. Meer niet. “Ik zing liever voor 5000 mensen die ik niet ken, dan voor 10 vrienden”, vertelt Marijn (14) aan de Krant. Hij wist allang dat –ie iets met muziek wilde doen. Zong niet alleen in de badkamer, maar eigenlijk altijd en overal. Lekker meeblèren met Kinderen voor Kinderen, haha. Maar ik ben er behoorlijk mee gepest. Kinderen vonden me anders. Alleen maar omdat ik van muziek en van zingen houdt en niet, zoals de meeste jongens, van voetbal. Maar dat is gelukkig nu wel klaar.”  Marijn krijgt zangles van niemand minder dan muziekdocent en zangeres Minka Zaal uit Peize. Zij stond Marijn bij tijdens de Blind Auditions. Zelf luistert de jonge zanger graag naar muziek van Sam Smith en Ed Sheeran. “Mijn allergrootste droom is naar een concert van Ed Sheeran. Maar ja, ik zal nog wel even moeten sparen. Kaarten zijn heel erg duur.” Moeder Trea is ontzettend trots op haar zoon. “Wij zijn totaal niet muzikaal”, vertelt ze. “Een compleet vreemde wereld voor ons.” En dat allemaal dankzij een videootje op Youtube. Die viel op. “Niet dat het toen meteen klaar was hoor. Voordat ik mee kon doen aan de Blind Auditions zaten er al vijf selectieronden op. Wat de toekomst brengt? Ik weet het niet. Ik wil in ieder geval iets met muziek doen. Het allerliefst word ik zanger, maar muziekleraar op de basisschool is ook mooi.” De Krant blijft Marijn op de voet volgen!