Mart Nijboer onderzoekt jeugdwensen

NORG – Ben je tussen de 12 en 17 jaar oud en woon je in Norg of omliggende dorpen, dan is er goed nieuws. Student Mart Nijboer heeft een enquête gelanceerd  waarin jongeren worden  gevraagd wat zij doen in hun vrije tijd, wat zij leuk vinden en vooral ook wat zij nog te wensen  hebben.

´Het onderzoek is opgestart naar aanleiding van vragen uit het dorp. Ik loop voor een periode tot december stage bij Welzijn in Noordenveld. Deze enquête kan de jeugd tegemoet komen. Zo krijg ik inzicht in vrije tijdsbesteding en behoeften en wensen. Ook vraag ik hen nadrukkelijk wat zij zelf zouden kunnen bijdragen,´ legt Mart Nijboer uit.

De enquête staat al online en er zijn al enkele reacties binnen. Wie mee wil doen aan het onderzoek kan surfen  naar www.hetleuksteideevannorg.nl. Daar kan de enquête worden ingevuld.  De 23-jarige student woont zelf  in Norg en kent het dorp als zijn broekzak. Hij hoort regelmatig dat er voor de jeugd tussen 12 en 17 niet veel te doen is in het dorp. ´Daarom roep ik de jongeren ook op om aan dit onderzoek mee te doen. Zie het als een kans. De resultaten bied ik aan Welzijn in Noordenveld. Daar loop ik ook mijn stage en krijg begeleiding van buurtwerker Femma Bezu. Zij gaan met de uitkomsten aan de slag. Iedereen die de enquête invult, blijft betrokken bij het proces en krijgt ook antwoordt van de resultaten en  uitkomsten.´

Mart Nijboer zit in zijn afstudeerjaar aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hij studeert Leisure-management. Een opleiding die zich richt op de vrijetijdssector gericht op advies en beleid. ´De komende tijd ga ik  de jeugd opzoeken om  hen te motiveren om  mee te doen. Dat doe ik door bezoeken te brengen aan verenigingen, scholen en buurten. Ik hoop dat veel  jongeren deze enquête zullen invullen. Het is ten slotte  ook in hun belang dat we dit  organiseren. Dus jeugd, zoek de website op en reageer,´ aldus Mart Nijboer.