Marum heeft aan 5 minuten genoeg om Bedum op de knieën te krijgen

MARUM - Met man en macht waren vele vrijwilligers zaterdagochtend bezig om het kunstgrasveld sneeuwvrij te maken. Door de hevige sneeuwval werden bijna alle wedstrijden in de regio en elders afgelast. Het betekende voor vele voetballiefhebbers afreizen naar Marum. Marum had zich vorige wedstrijd tegen koploper Velocitas met winst goed in de kop van de ranglijst genesteld. De 4-1 winst op Bedum deed de overwinning vorige week nog meer gestalte. Daarnaast was het voor de spelers een reden om verzorger Gert Groefsema een hart onder de riem te steken. De 60-jarige verzorger en sportfanaat was 3 weken geleden getroffen door een scheur in de aorta. De sympathieke Groefsema vecht sindsdien voor een goede afloop.

Het 1e wapenfeit kwam van Bedum deze middag. Via de rechterkant werd de voorzet tot corner gewerkt. De aansluitende corner leverde niets op. In de 4e minuut speelde Matthijs Boonstra de crossbal achter de verdediging van Bedum. De snelle Tom Boezerooij zette vanaf de achterlijn snoeihard voor en Ralph Oosterhof kon de bal niets anders doen dan met zijn hoofd tegen de bal lopen en in het doel werken. Een snelle voorsprong was wat trainer Bosma graag zag. Bedum was het even kwijt en Marum kon naar hartenlust combineren. Een prima combinatie tussen Delano Dussel en Boezerooij werd door laatstgenoemde laag voorgezet. De instormende Oosterhof schoot de bal op de paal. Rogier van der Ploeg had na een afgeslagen aanval het vizier niet op scherp. Zijn schot ging ver over het doel van Bedum. Bedum probeerde met verzorgd spel Marum onder druk te zetten. Dat lukte wel aardig maar verder dan een vrije trap via de muur over het doel van keeper Pieter Kok (vaste waarde Klaas Kleiker was gepasseerd) kwam het niet. Tot de 16 meter liet Bedum behoorlijk goed voetbal zien. Bedum zag kans op rechts door te komen, maar de voorzet werd naast geschoten. Een crossbal van Boonstra op Boezerooij zette de spits vrij op rechts. Zijn schot werd door de keeper goed verwerkt. Boonstra zette Oosterhof op links aan het werk. Deze zette goed voor op de inkomende Boezerooij. De keeper van Bedum voorkwam met een prima onderschepping dat Boezerooij kon scoren. In de 40e minuut onderschepte Rick Buma de bal al in de opbouwfase van Bedum. Hij gaf de bal mee aan Boezerooij. De ontstane 3 tegen 2 situatie werd door de spits niet goed uitgespeeld. Kort voor de pauze ontstonden door vroegtijdig storen nog een aantal mogelijkheden voor Marum. Boezerooij bracht de bal nogmaals voor bij de 1e paal. Dussel kon zijn voet net niet tegen de bal zetten om te scoren. Voor de pauze was Bedum een aantal keren behoorlijk gevaarlijk. Jeroen Boekema moest accuraat optreden door de bal weg te schieten voordat de spits van Bedum kon scoren. Een scherp indraaiende vrije trap belandde net over de lat op het dak van het doel van Kok. Een diepe bal bij de 2e bal viel in de kluts voor de voeten van de spits van Bedum. Gelukkig voor Marum schoot hij over. De 2e helft werd Marum toch door het spel van Bedum teruggedrongen. Marum moest het hebben van uitvallen. Boezerooij was op snelheid er op rechts door. De lage voorzet bij de 1e paal werd door Dussel prima ingeschoten maar de keeper van Bedum voorkwam erger. Keeper Kok had moeite met het onder controle krijgen van een voorzet. In 2e instantie omklemde hij de bal in zijn handen. In de 63e minuut gaf Daniel Laturiuw diep op Boezerooij. Goed doorzetten van de spits ontfutselde hij de bal van de verdediger en kon vrij voor de keeper beheerst buitenkant voet de 2-0 scoren. In de 65e minuut was Boezerooij de verdediger en de keeper te snel af en tikte de bal op de paal. De terugspringende bal kon de goaltjesdief in het doel werken. De 3-0 kwam evenals de 2-0 uit de lucht vallen. In de 68e minuut werd invaller Oldewarris in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty werd door Noël Kailola onberispelijk ingeschoten en bracht daarmee de tussenstand op 4-0. De wedstrijd werd binnen 5 minuten geheel op zijn kop gezet.  De wedstrijd was gespeeld en Marum kon naar hartenlust counteren maar deed dat niet goed. Bedum deed in de slotfase nog iets terug. Een schot van Bedum liet keeper Kok los. De rebound werd binnen geschoten omdat de verdedigers van Marum niet goed opletten. Marum won met 4-1 maar kon in de 2e helft behoudens 5 minuten niet echt overtuigen.

Trainer Jan Piet Bosma was blij met de overwinning. ‘Mijn team heeft nog steeds niet in de gaten welke mogelijkheden ze hebben qua spelersmateriaal. We hebben veel snelheid op de flanken en we beschikken over een aantal zeer technisch goede voetballers. We moeten nog meer gebruik maken van de snelheid en ruimte achter de verdediging.’

Opstelling: Kok; J.Swieringa; Buma (D. Swieringa); Kailola; Boezerooij (Oldewarris); Laturiuw; Boekema; Oosterhof (van der Molen); Dussel; Boonstra; van der Ploeg (Wagenaar)