Marum kan de strijd nog niet winnen met de gevestigde orde in 2I

Marum te licht bevonden tegen Leeuwarder Zwaluwen

MARUM – In een gure en winderige ambiance is Marum er niet in kunnen slagen de punten van Leeuwarder Zwaluwen af te pakken. Daarvoor is de ploeg uit Leeuwarden te goed.  Individueel herbergt deze ploeg te veel kwaliteiten. Met name spits Musliu is een ware plaag voor de club uit Marum. Hij scoort deze dag driemaal.

In de beginfase van de wedstrijd laat Marum de tegenstander komen. Met uitvallen wordt er door de thuisclub geprobeerd de  twee spitsen Boezerooij en Oldewarris  in stelling te brengen.  De ondersteuning van de spitsen  blijft echter uit en ontstaan er eigenlijk geen goede mogelijkheden.  Dient gezegd dat het voor de wind spelende Marum de lange ballen veelal te veel snelheid meegeeft, waardoor het bijna onmogelijk is voor de spitsen hier iets mee te kunnen doen. Anderzijds is er ook weinig ondersteuning vanuit het middenveld. Hierdoor kan Leeuwarder Zwaluwen de aanvallen gemakkelijk onschadelijk maken en rustig de opbouw beginnen.

De thuisclub wordt na de beginfase steeds meer onder druk gezet. In de opbouw geeft dat al een aantal keren problemen en in de twintigste minuut resulteert dit in een overtreding op de zestien meter. De vrije trap wordt door eerder genoemde Musliu in de hoek geschoten: 0-1.

Vervolgens dient invaller keeper Rick Snip een aantal malen handelend op te treden om een verdere achterstand te voorkomen. Marum komt niet echt tot een goede opbouw. In een van de schaarse aanvallen in de eerste helft is spits Boezerooij op rechts door en geeft de voorzet op Oldewarris, die helaas niet goed bij de bal kan komen, om doeltreffend af te ronden.  Een kwartier voor de pauze komt door onoplettendheid van de achterhoede van Marum  een diepte pass op spits Musliu, die alleen voor keeper Snip, rustig voor de 0-2 stand zorgt. Vanuit een stilstaande situatie mag een speler die vrijheid niet hebben en zal er beter en scherper gereageerd dienen te worden tegen een geslepen ploeg als Leeuwarder Zwaluwen. Naderhand beaamt trainer Jan Mulder dit ook. Net voor de pauze komt Marum via een goede aanval over links door en wordt er een overtreding begaan op een speler van Marum. Uit de toegekende vrije trap, door Noel Kailola genomen, komt de bal bij de tweede paal bij Daan Assink, die de bal beheerst tegen de touwen kopt.

De tweede helft toont Marum meer initiatief. De bal belandt aan de rechterkant, waar spits Boezerooij langs zijn tegenstander glipt en een prima voorzet op Oldewarris geeft, die helaas net een teenlengte te kort komt om de bal in het doel te plaatsen. Marum werkt hard voor een goed resultaat. Helaas levert het niet veel mogelijkheden op. Uit een standaardsituatie kopt Assink van dichtbij nog net naast. Leeuwarder Zwaluwen neemt langzamerhand het heft weer iets in handen, wat direct ook een aantal mogelijkheden oplevert. Keeper Snip staat in deze periode zijn mannetje door een aantal reddingen.  Een kwartier voor tijd komt er een lange pass van achteruit op de spits die direct voor keeper Snip niet faalt en zijn derde treffer van de middag laat aantekenen. Enige discussie ontstaat omdat Marum denkt dat de bal niet stil heeft gelegen bij het nemen van de vrije trap. Scheidsrechter Gils geeft aan dat dit niet het geval is geweest. Dus doelpunt: 1-3. Marum geeft niet op. Het steeds aanvallender spelender Marum krijgt toch enige mogelijkheden. Bij een overtreding op de zestien meter geeft de scheidsrechter Marum een vrije trap. Met specialist Noel Kailola achter de bal geeft dit hoop bij Marum. Hij faalt niet en met een van richting veranderde trap rolt deze in het doel. De aansluitingstreffer is en er kan een slot offensief komen. Helaas komt die er niet, want in de slotminuut scoort Leeuwarder Zwaluwen de 2-4 eindstand. Trainer Mulder kan leven met de uitslag, maar niet op de manier waarop. ‘De goals krijgen we te gemakkelijk tegen door onoplettendheid. We hebben te weinig gebracht in aanvallend opzicht. De tegenstander vandaag is individueel beter. We richten ons op een eventueel plaatsje in de nacompetitie. De derde periode is hierbij doorslaggevend.’

Opstelling:

Marum: Snip, Swieringa, Wagenaar, Assink, Terpstra, Boekema(de Wit), Oldewarris(van der Molen), Boezerooij, van der Ploeg (Siepelinga), van Kammen, Kailola.

Leeuwarder Zwaluwen: Wielenga, Landman, van der Veen, Harmens, Helfferich, Wouterlood  van Doesburg, Musliu, Kleefstra(Houtzager), Smit(Turner), Hoekstra, Ganzevoort.