Matthijs Roelfsema, voorzitter KV Noordenveld

‘Ik begon rond mijn achtste met korfballen. Dat zou betekenen dat dit nu zo’n 28 jaar geleden is. Ik weet nog hoe dit ooit begon. Als kind verhuisde ik vanuit Zwolle naar Leek, waar de oude bewoners van het huis een korfbalpaal achter het huis hadden laten staan. Via een vriendje van mij, die ook korfbalde, is het balletje uiteindelijk gaan rollen. Ik begon bij korfbalclub Rodenburg met korfballen.
Vanaf mijn vijftiende ben ik begonnen met training geven. Dat heb ik eerst jaren in de jeugd van KC Rodenburg gedaan. Ondertussen gaf ik nog twee jaar training bij de Drentse B-selectie. Uiteindelijk verhuisde ik naar Assen en stopte ik met korfballen bij Rodenburg. In Assen beviel mijn nieuwe club niet echt, waardoor ik mij nog meer op het trainersvak ben gaan richten. Ik ben bij de senioren van kv Sparta 2 terecht gekomen en de afgelopen drie jaar ben ik coach geweest van het eerste van KC Rodenburg. Volgend jaar maak ik de overstap naar kv Noordenveld. Voor mij is dat geen moeilijke stap. Ik ken een aantal mensen bij Noordenveld en ik heb er zin in.
Theoretisch kunnen we dit jaar nog kampioen worden met KC Rodenburg. Die kans is echter vrij klein. Kv Noordenveld heeft het dit jaar moeilijk in de eerste klasse. Zij zaten een jaar terug toevallig nog bij Rodenburg in de competitie. Zij zijn toen relatief makkelijk gepromoveerd, maar door het wegvallen van een aantal routiniers en het hogere niveau, is het allemaal heel moeilijk geworden. We zullen straks eerst weer moeten bouwen aan een stabiel team, met een herkenbare eigen speelstijl die we moeten doorontwikkelen. Ik denk dat kv Noordenveld in de tweede klasse zeker hoge ogen kan gooien. Een plek in de top drie lijkt me dan ook haalbaar. We zullen indertijd moeten zien hoeveel we nog kunnen doorgroeien. Kv Noordenveld hoort zeker in de tweede klasse thuis. Of promotie naar de eerste klasse er inzit, zullen we vanzelf zien.’