Met begeleiding werken aan een gezonder leven

NOORDENVELD – Het programma Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) ondersteunt mensen met overgewicht bij het krijgen van een gezonde leefstijl. In Roden is maandag 31 januari een groep deelnemers gestart. Zij worden gedurende twee jaar begeleid door een leefstijlcoach, fysiotherapeut, diëtist en buurtsportcoach. Er wordt in de GLI gekeken naar de oorzaak van het overgewicht.

De GLI wordt in Noordenveld aangeboden vanuit het samenwerkingsverband Gezond in Drenthe. In overleg met aangesloten zorgverzekeraars, huisartsen, aanbieders van de GLI en de gemeente Noordenveld. In deze Drentse aanpak is aandacht voor de achterliggende problematiek die overgewicht veroorzaakt. Zo zijn de leefstijlcoaches bijvoorbeeld getraind in het herkennen van laaggeletterdheid. Het doel van de GLI is om met verandering in het leven van de deelnemers te zorgen voor een gezonde leefstijl. Deelnemers krijgen twee jaar lang individuele begeleiding en een groeps- en beweegprogramma. Dit is de eerste groep deelnemers die vanuit dit samenwerkingsverband in Noordenveld start. In maart start waarschijnlijk de tweede groep, in Norg.

Wethouder Jeroen Westendorp: “Soms zorgen gebeurtenissen of andere problematiek dat je ongezonder gaat leven. Bijvoorbeeld zorgen over geld, problemen op werk of zorgen over je gezin, familie of vrienden. Het is dan moeilijk om gezond te leven, of om deze problemen op te lossen. Met GLI hoef je dit niet alleen te doen. Je werkt er samen aan met een professioneel team van begeleiders. Zo gaan we voor een gezondere levensstijl.”

De kosten voor het programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Verwijzingen lopen via de huisarts. Meer informatie over de GLI leest u op gezondindrenthe.nl. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Fysiotherapie Roden of Praktijk de Roef.