Met Boerakker moet zeker rekening gehouden worden

VV Boerakker

Met bredere selectie

BOERAKKER – Voetbalvereniging Boerakker heeft iets met de maand mei. De club werd namelijk opgericht op 1 mei 1932 en de datum 23 mei 2015 werd ook al met gouden letters in de annalen van de club bijgeschreven. Op die dag namelijk promoveerde Boerrakker voor het eerst in de historie van de club naar de vierde klasse. En daarmee is de sympathieke club voorgoed verlost van termen als de ‘Boerakker-bal’.
De promotie van Boerakker zat er aan te komen. Na het aanstellen van trainer Marco van der Veen – voormalig assistent-trainer bij ONT- waaide er een frisse wind en werd er goed gevoetbald en meegedaan om de prijzen. In het eerste seizoen onder Van der Veen was Pelikaan S ongenaakbaar, dit gold vorig seizoen in iets mindere mate voor Amicitia VMC uit Groningen. En dus restte Boerakker de nacompetitie: een tweekamp met Eastermar. Na de uitwedstrijd – 3-0 zege- was promotie al zo goed als een feit, thuis werd de champagne definitief ontkurkt na een terechte 3-1 overwinning. En dus wacht de vierde klasse. Straks ‘mag’ Boerakker uitkomen tegen toch gerenommeerde clubs als Onstwedder Boys, Middelstum en Westerlee. Dat had jaren geleden helemaal niemand voor mogelijk gehouden.

Voetbal leeft in Boerakker, waar ook heel aardig in de zaal gespeeld wordt. De club heeft een kleine maar trouwe achterban en zag dit seizoen de selectie in elk geval breder en kwalitatief ook weer wat sterker worden. Van der Veen kan dit seizoen een beroep doen op Michel Wardenier, een enorme aanwinst. Wardenier kwam over van FC Grootegast. Verder kwamen Marco Wierenga, Daniel Jonker en Jacob de Wit van SV Marum, Wander Hielkema, Ali en Mostafa Akbari van TLC zaterdag en Ramon Sinnige van TLZ zondag. Met die spelers er bij heeft Van der Veen echt wat te kiezen. De concurrentie is toegenomen en meestal heeft dat betere resultaten tot gevolg.
Al in de voorbereiding bleek dat het in elk geval met het scorend vermogen wel goed zit bij Boerakker. Zo werd GVB in een oefenpotje met 7-0 verslagen en ging ook Rottevalle met 5-2 het schip in. Ook in de beker ging het prima met een wonderlijk 6-6 gelijkspel tegen The Knickerbockers en een ruime 8-2 zege op FC LEO. En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat tegenstanders ook dit jaar weer terdege rekening moeten houden met Boerakker. Sterker nog: Van der Veen en zijn mannen kunnen dit seizoen best eens voor een verrassing gaan zorgen. Boerakker opent het seizoen overigens met een uitwedstrijd. Zaterdag trapt Boerakker het seizoen af in en tegen Niekerk. Een seizoen met verwachtingen maar zonder enige druk.