Met dank aan Robert Maaskant

image

FC Groningen op bezoek in Oostwold
OOSTWOLD – FC Groningen speelt op woensdag 2 september om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Pelikaan S. Behalve topvoetbal zorgen de volkszangers Jannes en Bert Zwier na afloop voor een stuk gezelligheid. Voordat de sterren uit Groningen en Oostwold op het veld verschijnen, wordt er een voorwedstrijd tussen Kids United en de jeugd van Pelikaan S gespeeld. De recette van de wedstrijd gaat in z’n geheel naar de stichting Make a Wish en de entreeprijs is laag: vijf euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Het is buitengewoon bijzonder dat FC Groningen een oefenwedstrijd op kunstgras speelt, en al helemaal op het niet meer nieuwe kunstgras in Oostwold. Doorgaans haten trainers van betaalde clubs oefenpotjes op kunstgras, maar in dit geval was er voor de trots van het noorden geen ontkomen aan. En eigenlijkmoet men in Oostwold Robert Maaskant dankbaar zijn. Ooit was voorzitter Wim Bulten namelijk te gast op de gala-avond voor de stichting Make a Wish. De welbekende veilingavond. Daar kocht hij voor best veel geld een kavel die garant stond voor een uitje naar Polen. Naar de toenmalige club van ex FC Groningen trainer Robert Maaskant. In Polen zouden Bulten c.s. rondgeleid worden en een wedstrijd bezoeken. De trip naar Polen kwam er nooit. Maaskant kwam- al dan niet expres- zijn afspraak niet na. En dus had Bulten nog recht op iets. En dat ‘iets’ werd een oefenwedstrijd tegen FC Groningen, een lang gekoesterde wens van de club én van voorzitter Bulten. Vorig jaar oefende de club overigens al tegen FC Emmen, de verwachting is nu dat het heel, heel druk gaat worden in Oostwold.
Een duel als tegen FC Groningen lokt- aldus Bulten- ook nieuwe spelers naar Oostwold, al bleef het deze keer betrekkelijk stil rond de club. Veel nieuwe spelers hoefden ook niet te komen, want Bulten slaagde er in de selectie zo goed als bijeen te houden. Dus ook gewilde spelers als de gebroeders Hoxhaj zijn dit seizoen gewoon in Oostwold te bewonderen, net als sterkhouder en sfeermaker Danny Holband. Ondertussen is een stevig sportief fundament gelegd in Oostwold, ondermeer door het vastleggen van hoofdtrainer John de Hoop en het aantrekken van assistent-trainer Kurt Elshot. De ex-speler van FC Groningen keert terug in Groningen om dichter bij z’n kinderen te wonen en Pelikaan S hapte meteen toe. Elshot speelde vijftien jaar betaald voetbal en kwam behalve voor de FC ook uit voor NAC Breda. Met De Hoop, Elshot en ter Arkel beschikt de club over een prima staf.

Mensen die als VIP naar de wedstrijd willen, betalen honderd euro en worden voor dat bedrag een avond lang in de watten gelegd. Een avond vol topvoetbal en muziek. Info: www.pelikaan-s.nl.