Minikul week 12 “15

Ziggo, die ik tot voor kort slechts als onze kabelboer & – zeer tegen mijn zin – hoofdsponsor van de voetbalclub Ajax kende, heeft het toch maar goed voor met zijn klanten. Hij beschouwt ze bijna als familie. Want: ‘Lekker vertrouwd’, schreef Oom Ziggo mij namelijk op vriendschappelijk-kinderlijke jij-toon: ‘Misschien heb je het al gehoord: Ziggo en UPC gaan één bedrijf vormen met dezelfde producten en diensten.’ (Zou ik nu moeten denken: o, wat erg. Wat zijn de consequenties voor mij? Maar nee, gelukkig, Oom Ziggo gaf daarop meteen zelf het klip & klare antwoord): ‘Dat bedrijf blijft gewoon Ziggo heten.’ (Een pak van mijn hart, ik werd al ongerust. Mijn kabelboer annex nieuwe oom vervolgde zelfs nóg geruststellender met): ‘Op dit moment werken we hard aan een gezamenlijk tv-pakket. En dat ziet er goed uit.’ (Hier neem ik even pauze om opgelucht ook mijn vrouw het goede nieuws voor ons te berichten. En ik lees daarna gretig verder): ‘We gaan afscheid nemen van een paar zenders.’(Maar, schrijft Oom Ziggo meteen geruststellend): ‘Daar komen gelukkig veel nieuwe zenders voor terug. We laten je met deze brief graag zien wat er voor je verandert.’   
Waarna oom meldt dat een paar erotiekzenders verdwijnen en er daarvoor in de plaats wat ik noem sport & entertainmentzenders waar ik nog nooit van heb gehoord, bijkomen. Oompje Ziggo stelt dan ook: ‘Blijf dus lekker genieten van een eindeloos aanbod.’ (Oom Ziggo, wat bent u toch goed voor ons, simpele abonnees die u als familie beschouwt. En dat allemaal tegen dezelfde prijs, die overigens regelmatig bijna geruisloos met kleine beetjes wordt verhoogd. Maar dit terzijde, ik moet geen kniesoor worden.)
Al dit op amicale jij-toon meegedeelde nieuws kan ik maar amper verwerken. Oom Ziggo heeft dan ook werkelijk aan bijna álles gedacht. Ja hoor, ook de porno liefhebber kan aan zijn respectievelijk haar trekken blijven komen, meldt de Ajax-sponsor op kindvriendelijke toon, want: ‘We voegen de erotische zenders Meiden van Holland Soft en Meiden van Holland Hard toe. Je kunt hier een kinderslot op zetten. Hoe je dit doet, leggen we uit.’ (Die oom toch.)
Rest voor mij als tachtigjarig neefje eerst echter de vraag of ik mijn vrouw wel over dat kinderslot zal inlichten. Daarbij komt nog het dilemma, of ik haar dan alleen over de Zachte Hollandse Deernen zal vertellen of ook over die Harde Grieten? Wat adviseert u mij, Oom Ziggo?
Henk Hendriks