Minikul week 36

Uw directeur, baas of leidinggevende is een psychopaat, vindt u? Daar zou u best gelijk in kunnen hebben. Want internationale wetenschappers hebben onlangs vastgesteld dat negen van de tien ‘boven u gestelden’ inderdaad psychopatische trekjes hebben en u belazeren voordat u hen kunt belazeren. Zij zijn slimmer en ook meedogenlozer dan u. Want een psychopaat lijdt niet onder zijn of haar gevoel. Hij/zij heeft wel emoties, maar minder diepgaand dan ‘normale’ mensen (u dus.) Bazen zijn praktischer en slimmer dan u. En daardoor winnaars. Een heel simpele redenering waarmee u moet leven.

Er is ook uitgeplozen wie het meest tot de psychopatische doelgroep behoren. Dat zijn veel hoger opgeleiden (wat een open deur intrappen is) en dan met name directeuren van grote bedrijven (idem dito) maar ook dominees (!), chirurgen, advocaten, tv- en radiopresentatoren, afdelingschefs, politieagenten (!) en – zeker en gewis – ambtenaren.

Bedenk daarbij wel dat is vastgesteld dat één op de tien leiders géén psychopaat is maar gewoon slimmer dan u. De ‘baas’ die dit leest kan zich wat mij betreft gerust tot die ene uitzondering rekenen. Zo, nu heb ik mooi de kool en de geit – u mag zelf bepalen wat op u van toepassing is – gespaard. Dat neemt niet weg, dat er kennelijk veel psychopaten rondlopen. Dus mocht u in de onfortuinlijke positie verkeren dat u een baas hebt, dan kunt u – natuurlijk als hij/zij er niet bij is – gewoon thuis zeggen dat ie hartstikke gek is. Want tien tegen een dat u gelijk hebt.

Was het bovenstaande de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geest, er is net ook een opzienbarend wetenschappelijk onderzoek op lichamelijk gebied gepubliceerd. Daaruit is gebleken dat mannen die naar vrouwenborsten staren hun leven met minimaal vijf jaar verlengen. Het wetenschappelijke advies luidt dan ook, dat het dagelijks ongeveer tien minuten kijken naar grote borsten hetzelfde effect heeft als dertig minuten in de sportschool. De verklaring is simpel: Seksuele opwinding zorgt voor een actief hart en bevordert de bloedcirculatie. Het wetenschappelijk advies aan mannen boven de veertig luidt dan ook, om minimaal 10 minuten per dag naar borsten met minimaal cup D te kijken.

Het zou mij overigens niet verbazen als dit onderzoek door dezelfde groep wetenschappers is gepleegd als die van de psychopatenconclusies.