Multifunctioneel Centrum de Gaveborg genomineerd voor Appeltje van Oranje

appeltjes van Oranje genomineerden 2016
Oranje Fonds
FOTOGRAFIE BART HOMBURG

OOSTWOLD – Het Oranje Fonds bekroont jaarlijks drie initiatieven met een Appeltje van Oranje. Vrijdag koos de jury stichting Dorpshuis Oostwold met multifunctioneel centrum de Gaveborg tot een van de tien genomineerden. Dit jaar draait de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje om gemeenschappelijke voorzieningen die in handen zijn van vrijwilligers. In mei ontvangen drie winnaars de prijs uit handen van Koningin Máxima op Paleis Noordeinde.

Multifunctioneel centrum de Gaveborg is een initiatief van stichting dorpshuis Oostwold en stelt zich ten doel om sociaal maatschappelijk te ondernemen door van de Gaveborg een laagdrempelige ontmoetingsplek te maken voor verschillende groepen mensen. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de Gaveborg en doet dit met ongeveer 150 vrijwilligers. Daarnaast biedt de Gaveborg een veilige dagbestedingsplek voor ongeveer 12 cliënten van stichting de Zijlen uit Tolbert.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal worden gerund door vrijwilligers. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.