Muziek, Markt en Vierkamp tijdens Feest4Daagse Norg

NORG – Nog eventjes, dan barst het feest los in Norg. Het dorp staat aan de vooravond van de 18e editie van haar Feest4Daagse en pakt het, zoals gebruikelijk, groots aan. Jong en oud, Norgers en zomergasten, iedereen dompelt zich onder in het vrolijke feestgedruis.

Vier dagen lang staat Norg in het teken van sport, spel en muziek. “Het is gewoon vier dagen lang feest”, vertelt Geert Louters opgetogen. “Daarnaast hebben we natuurlijk traditiegetrouw de vierkamp. Daar deden eerst acht teams aan mee, maar dat aantal is inmiddels uitgebreid naar tien teams die strijden voor de eeuwige roem.” Nieuw bij de vierkamp is dat ook het publiek zich kan inschrijven voor sommige onderdelen. “Dat klopt”, bevestigt Geert. “Neem nu bijvoorbeeld darten, biljarten en jeu de boules. Leuke spelletjes voor zowel de jongeren als de ouderen. Die willen we niemand onthouden, dus mag je je daar ook zo voor inschrijven.” Over de jongere Norgers en zomergasten gesproken, er staat heel wat de gebeuren voor de kleintjes. “Zowel vrijdag- als zaterdagmiddag hebben we leuke activiteiten gepland staan op de Brink”, weet Geert. “Vrijdag begint dat met ouderwetse spelletjes. De kinderen kunnen dan allemaal spelletjes doen en krijgen daarvoor een stempel op hun kaartje. Een vol kaartje is natuurlijk een ijsje waard. Lekker toch?” Ook op zaterdag kunnen de kinderen op de Brink terecht. “In samenwerking met Survival Norg wordt er een mooie survivalbaan voor de kids opgezet, compleet met waterbak. We hopen dus op mooi weer.” Zoals we van Norg gewend zijn zal in het dorp vier dagen lang livemuziek te horen zijn. “Zeker weten! Dat hoort erbij”, vindt Geert Louters. “Onder meer Melrose, Big Bird en Papa di Grazzi komen. We hebben DJ Olaf en op zondag doet Dré Hazes jr. het licht uit.”

In de wetenschap dat ook het beachvolleybal, de loopfietsrace en de altijd gezellige braderie in het programma opgenomen zijn, staat één ding als een paal boven water: Bij de Feest4Daagse in Norg moet je zijn geweest.