MV Noordenveld zet Rikus Posthumus in het zonnetje

RODEN – Bij het jaarlijkse kerstconcert van Muziekvereniging Noordenveld, is Rikus Posthumus uitgebreid in het zonnetje gezet. Rikus neemt na 37- jaar lidmaatschap per 1 januari afscheid van de vereniging. De 76- jarige Posthumus moet vanwege zijn teruglopende gezondheid afscheid nemen van de club waar hij zoveel voor betekent heeft.
‘Het was een emotioneel afscheid’, zo bekent bestuurslid Gerda Jeeninga. ‘Rikus is al zijn hele leven musicus en heeft veel voor de club gedaan.’ Van de landelijke muziekbond ontving Rikus een speldje voor zijn lange lidmaatschap en zijn verdiensten voor de vereniging. Annemarie Booijenga, de kersverse voorzitter van MV Noordenveld, had de eervolle taak van het opspelden gekregen.
Het kerstconcert van de muziekvereniging was zeer geslaagd. Een volle en enthousiaste zaal, luisterden hoe MV Noordenveld afwisselend traditionele en hippe kerstnummers speelden. Daarnaast kon ook ‘Vivaldi’s winter’ niet ontbreken. Bijzonder was ook het gebruik van de piano in twee van de stukken van het concert.
Jeeninga: ‘Het was weer een geslaagd concert. Het afscheid van Rikus maakte het extra speciaal. De bezoekers waren enthousiast. Daarnaast zijn we verheugd te melden dat wij onze nieuwe website in de lucht hebben.’ Eenieder die meer over de bijzondere muziekvereniging te weten wil komen, kan een kijkje nemen op: www.mvnoordenveld.nl/