‘Na de goal ben ik meteen aan de slag gegaan’

Oranje de Krant-3

Melanie maakt Van Persie sleutelhangers

RODEN – Nederland is in de ban van Oranje. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt wel of wordt gemaakt. Uniek is echter wel de Robin van Persie sleutelhanger, gemaakt door Melanie van Zonneveld (22) uit Roden. Zij maakte met het zo populaire looms (een soort van elastiekjes) een sleutelhanger waarop de zweefduik (de 1-1 tegen Spanje) van de spits te zien is. Een collectors item.
‘Ik had al wat armbandjes gemaakt, en spelers van FC Groningen. Mijn oom zei na de goal van Van Persie dat ik die actie moest proberen te maken. Ik ben eigenlijk meteen aan de slag gegaan. En ik ben best trots op het resultaat. Ik heb ‘m zowel in het oranje als in blauw- het uitshirt- gemaakt’, vertelt Melanie.
Gemiddeld is ze een uur per poppetje bezig. ‘Ik ben nu met de vierde bezig en dit weekend wil ik Jasper Cillessen proberen te maken. Met een bal in de hand, bijvoorbeeld. Ook heb ik de WK-leeuw al gemaakt. Je kunt heel veel met looms. Er komen steeds meer figuurtjes op You Tube, want op die manier moet jet het onder de knie zien te krijgen. En je wordt zelf ook steeds vaardiger natuurlijk. Ik wil binnenkort ook proberen grotere poppetjes te maken. Kortom; ik heb nog plannen genoeg.’
Het WK leeft toch al in huize Van Zonneveld. ‘Mijn moeder en ik vullen bijvoorbeeld altijd de WK-pool van de Krant in. Mijn oom doet ook mee, en dat geeft onderling veel rivaliteit. FC Groningen volg ik ook. Veelal op de televisie, af en toe ga ik naar de Euroborg. Oh ja, de sleutelhangers zijn te koop. Ze kosten maar twee euro, voor een armbandje vraag ik 1,50 euro. Nee, rijk word je daar niet van. Ik doe het voor de lol. Dit is een prachtige hobby.’

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een kijkje nemen op Facebook via facebook.nl/melanie’s loom armbandjes. Doen!