Nachtelijke ATB-rit geeft unieke beleving

RODEN-knightriders-2016-02

RODEN – De Lus van Roden kan natuurlijk niet zonder de Knight-Riders. De nachtelijke ATB-rit is niet meer weg te denken na afloop van de Lus en zal ook dit jaar weer een bijzonder parcours afleggen. De combinatie van samen eten, koers kijken en een nachtelijke ATB-rit door de bossen van Roden en omgeving, zijn al jaren een schot in de roos. Dwars door gebouwen en kroegen, op bijzondere plekken waar anders nooit een fiets langskomt. Een onvergetelijke ervaring!

Fietsen op het parcours waar onder andere Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Marco Bos, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en Stefan Poutsma reden: dat kan alleen tijdens de Knight Riders op zaterdagavond 13 juli. Een mooi moment om in de voetsporen van enkele grote renners te treden, op één van de mooiste fietslocaties van Noord-Nederland.

Het deelnemersveld is zo goed als rond. ‘We hebben plaats voor 250 deelnemers en die krijgen we ook wel’, zegt Jaroen Cazemier. Inschrijven kon dit jaar al vanaf 31 januari 2018. De afstand bedraagt 34 kilometer, over een heel bijzonder parcours. Uiteraard laat de organisatie het nieuwe Bike Park Roden ook niet links liggen. Dat zou immers vloeken in de kerk zijn.
Eén van de mooie aspecten van de Knight-Riders, is de gezelligheid. Niet alleen voor de deelnemers onderling, maar vooral ook in de verschillende horecagelegenheden waar de tocht door komt. Meestal komt een rondje fietsen door een kroeg je op een greep bij je nekvel te staan, maar tijdens de Knight-Riders wordt eenmalig een uitzondering gemaakt. Die kans laat je toch niet liggen?
Na tijd is er ook voor de deelnemers de kans om op de Brink te toosten op een geslaagde avond ATB-rit. De bar zal dan nog open zijn, waardoor er genoeg tijd is om na te praten. De nachtelijke ATB-rit begint om 22:00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.knight-riders.nl.