Nederlaag Noordenveld, OWK aan kop

korfbal

REGIO - KV Noordenveld verloor zaterdag met 25-16 van ROG. De thuisclub pakte snel een 4-1 voorsprong, via ondermeer Jasper Ruitenbeek kwam Noordenveld langszij. Bij rust leidde ROG weer: 12-10. Ook na de rust was er veel inzet en strijd. Noordenveld gaf echter teveel kansen weg en verloor zo uiteindelijk toch wel terecht. Sparta uit Zevenhuizen won zaterdag met 16-20 van De Parabool.  Tot 6-6 was de wedstrijd in evenwicht, vlak voor rust nam de ploeg uit Zevenhuizen toch afstand: 8-11. In de tweede helft hield Sparta de druk op de ketel en pakte een voorsprong van zeven punten. De ploeg speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en won verdiend. OWK uit Oostwold won met 32-21 van Vitesse en pakte daardoor de koppositie. Hoewel OWK een aantal keren tegen een achterstand aankeek in de eerste helft, werd gerust met een gelijke stand: 13-13. Na rust wist OWK een gaatje te slaan, hoewel de bezoekers nog weer akelig dichtbij kwamen. DES uit Norg won met 17-19 van Roreko. Na een gelijkopgaande eerste helft pakte de thuisclub toch een 10-7 voorsprong. Na de rust kwamen de Norgers echter heel sterk uit de kleedkamer en namen de wedstrijd over. Uiteindelijk werd bij 17-19 afgefloten en was de overwinning op basis van de tweede helft terecht.