Nederlaag Noordenveld, OWK schiet uit startblokken

Jaap de Boer in actie tegen de Waterpoort d.d. 7-11-2015 (2)

REGIO – Noordenveld speelde de eerste zaalwedstrijd tegen De Waterpoort uit Sneek. Een succes werd dit niet. De ploeg uit Roden verloor met 28-13. Duidelijk was dat De Waterpoort beter was en een titelkandidaat is. Noordenveld kan volgende week deze valse start rechtzetten door thuis in De Hullen te winnen van DTL uit Hantum. Simon ter Steege werd topscorer bij de Roners. Hij maakte er vier.
OWK uit Oostwold deed het beter door met liefst 12-22 te winnen van Rigtersbleek. Bij rust was het al 7-13 voor OWK. Een uitstekende start van de zaalcompetitie dus en OWK gaf echt haar visitekaartje af. Nu is het zaak deze lijn door te trekken en volgende week in de eerste thuiswedstrijd tegen ZKC’19 ook de punten te pakken(zondag, 14.45 uur, Rodenburghal). Ook Sparta uit Zevenhuizen begon sterk aan het zaalseizoen. Pas dertig tellen voor het einde van de wedstrijd maakte Sparta de achteraf winnende treffer. Opponent Wordt Kwiek probeerde het in de absolute slotfase nog wel, maar een kans op de gelijkmaker kreeg de ploeg niet. Sparta speelde goed en werkte hard. Op grond daarvan was de zege niet onverdiend.
Rodenburg verloor, met 18-29 van Wez Handich. Na een 1-0 voorsprong voor de Leeksters namen de gasten het initiatief over. Bij rust leidden ze al met 7-14. Hoewel Rodenburg bepaald niet slecht speelde, bleek ook na de rust het kwaliteitsverschil te groot. Volgende week speelt Rodenburg in Oude Pekela tegen WSS.