Nederlaag voor Sparta, ook Noordenveld kansloos

Afbeelding
Sport

REGIO – Sparta uit Zevenhuizen speelde zaterdag de eerste veldwedstrijd tegen Revival. Beide ploegen stonden onderaan, een cruciaal duel dus.
In de stromende regen ging Sparta nog wel met een 4-3 voorsprong de rust in. Na de rust breidde Sparta de voorsprong uit naar 6-3. Revival kwam daarna beetje bij beetje dichterbij en vlak voor tijd werd het gelijk. Pal voor het eindsignaal wisten de gasten de winnende te maken: 8-9.
Noordenveld verloor met 17-21 van Udiros. Vooral in de eerste helft verdedigde Noordenveld bijzonder zwak. Bovendien viel Riekje de Boer-ter Steege geblesseerd uit en was de achterstand bij rust dus snel te verklaren. In de tweede helft probeerde Noordenveld het met een aantal invallers wel, de zege voor Udiros kwam nooit meer in gevaar. OWK uit Oostwold verloor ook, met 15-16 van ZKC.  Eigenlijk was OWK de gehele wedstrijd de betere ploeg. De routine en de sterke rebound van de bezoekers zorgden er echter voor dat de ploeg uit Oostwold met lege handen achterbleef.  Het duel werd overigens onder erbarmelijke omstandigheden –vooral heel veel wind- gespeeld.