Nederlands Olympisch Team op bezoek in Roden

roden rolstoelbasketbal 1

rolstoelbasketbal ook op sportdag te zien

RODEN – Op zaterdag 27 februari wordt er een sportdag voor mensen met een beperking gehouden in sportcentrum De Hullen in Roden. Zowel in de twee sportzalen als in het zwembad zijn deze dag activiteiten. Er zullen die dag tal van sportieve presentaties worden aangeboden. Zo ook zal basketbalvereniging Flying Red uit Roden zich met het Wheelersteam presenteren.

Het rolstoelbasketbal is inmiddels diep geworteld in Roden en trainer coach Hans Metselaar is als altijd enthousiast over de verrichtingen. “In die jaren dat ik training heb gegeven heb ik mij nog nooit zo thuis gevoelt als bij dit team. De spelers van de Wheelers hoef ik niet te trainen op inzet en mentaliteit. Dat is volop aanwezig. Trainingen gaan vooral over tactiek, rolstoelbehendigheid en balcontrole.’ De donderdagavond staat elke week in het teken van een pittige training. Dit van 19.00 tot 20.30 uur. “Spelers hebben er heel wat voor over om hier te komen trainen,’ laat Hans Metselaar weten. ‘Alle spelers hebben een lichamelijke beperking waardoor ze afhankelijk zijn van een rolstoel. Dat vraagt niet alleen inzet van hun kant, maar ook van begeleiders. Spelers komen niet alleen uit Roden, maar uit ook uit de regio. We spelen competitie tegen andere teams uit het gehele land. Mooi om dit allemaal mee te maken. Het is elke keer weer genieten van inzet, wil en prestatie. Wie eens wil kijken of liever nog, eens mee wil doen, is van harte welkom op de training. En ja, geschikt voor zowel heren als dames.’

Een werkgroep is druk doende om de sportdag te organiseren. Deze zal op zaterdag 27 februari van 10.00 tot 14.30 uur worden gehouden. Iedereen die wil kijken en of wil meedoen is welkom. Annelies Ruigholt is namens ONR ook lid van de werkgroep. Zij hoopt dat velen van deze uitnodiging gebruik gaan maken. ‘Het is gewoon belangrijk dat iedereen aan beweging doet. In welke vorm dan ook. Voor mensen met een verstandelijke- of geestelijke beperking is sporten ook van belang. De beperking die je hebt maakt in de sport niet uit. We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Wat mij betreft mag het in De Hullen flink druk worden.’

Om 14.30 uur zal het Nederlands Olympisch dames Team een rolstoelbasketbalwedstrijd gaan spelen. Deelname en entree is de gehele dag gratis. Wel dienen deelnemers zelf voor begeleiding te zorgen en sport- en zwemkleding mee te nemen. De organisatie vindt het prettig als mensen zich van te voren aanmelden. Ook voor vragen kan een ieder dan terecht bij jannettaroede@ziggo.nl.

In de werkgroep zitten de verenigingen ONR, Flotar, Chi-do, Dijkmansport, GSV, TC Nienoord en FlyingRed. Sportcoach Esther Witte is ook lid van de werkgroep en in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie. Informatie kan men krijgen bij Welzijn in Noordenveld 050 317 6500.