‘Nee! Wij gaan niet dicht! We zijn onafhankelijk en de zaak draait prima!’

Harro en Anouk van Cuisinerie Mensinge over de malaise van het landgoed:

RODEN – “Néé, wij zijn geen onderdeel van de stichting Landgoed Mensinge. Wij zijn helemaal zelfstandig. Houden onze eigen broek op! ”, roepen Harro Coster en Anouk Folkers van Cuisinerie Mensinge bijna in koor. De Cuisinerie wordt de laatste weken overspoeld door telefoontjes van verontruste gasten. Of ze er nog wel terecht kunnen voor een lekker dinertje. Tijd om de noodklok te luiden. Harro en Anouk willen niet meegetrokken worden in de malaise rond het niet renderende landgoed en alle negatieve berichtgeving daarover. De Cuisinerie is open en blijft open.

“Net nog, een telefoontje van een klant uit Hardenberg. Hij geeft hier in november een feest. Hij vroeg zich af of het wel goed kwam. Of we niet gaan sluiten”, vertelt Anouk. “Omdat het museum en de Landskeuken dichtgaan, worden we er toch mee geassocieerd. Is er een hoop  onduidelijkheid gecreëerd. Maar het verschil is, dat zij echt onderdeel zijn van de stichting. Wij niet, we maken alleen de huur aan ze (aan Stichting Landgoed Mensinge Complex, red.) over. Dat weten veel mensen niet. Dus we hopen dat bij deze recht te zetten. We zijn al tien jaar zelfstandig. Hebben een goed en gezond bedrijf met veel vaste gasten. Ik durf met zekerheid te zeggen, zonder arrogant te willen overkomen, dat we de grootste publiektrekker van het landgoed zijn”, besluit Harro Coster.

De Cuisinerie is vijf dagen per week geopend voor lunch, diner, koffie en thee of een hotelovernachting. Mensingeweg 1 roden. Tel.: 050 5013149 Web: www.cuisinerie-mensinge.com