Nieboer: kiest Gemeentebelangen voor macht of natuurlijk gezag?

RODEN – Nu Gemeentebelangen wederom de grootste partij is en zelfs twee zetels meer heeft dan de afgelopen vier jaar, staan ze volgens Tineke Nieboer voor een interessante optie. De nummer twee van Lijst Groen Noordenveld, stelt dat Gemeentebelangen nu een keuze zal moeten maken. ‘Kiezen ze voor het belang van hun eigen partij, of die van de gemeente? Dat wordt een interessante vraag’, zegt Nieboer.

‘Kijkend naar de partijprogramma’s, dan zien we veel overeenkomsten tussen de partijen. Lijst Groen Noordenveld is daarom een groot voorstander van een breed gedragen raadsakkoord. De vraag is nu wat Gemeentebelangen gaat doen: kiezen ze voor een raadsakkoord of kiezen ze voor het eigen belang?’. Op de uitslag van de verkiezingen valt volgens Nieboer niets aan te merken. Van de 15.248 stemmers, stemden er 5520 voor Gemeentebelangen. ‘De uitslag is helder, Gemeentebelangen maakt de dienst uit. Maar hoe ziet die dienst eruit? Ze hebben de mogelijkheid om zich te onderscheiden van andere gemeenten, door voor een raadsakkoord te stemmen. Kiezen zij voor macht of voor natuurlijk gezag? Wanneer zij kiezen voor het eigen belang, dan denk ik dat je veel verdeeldheid creëert’, zegt Nieboer.

Haar statement is naar eigen zeggen geen kritiek richting Gemeentebelagen. ‘Het is een observatie en tegelijkertijd een advies’, zegt Nieboer. Lijst Groen Noordenveld is wederom de tweede partij in de gemeenteraad. Wél verloren zij één zetel. ‘Dat wij nog steeds de tweede partij zijn is positief, maar natuurlijk doet het pijn om een zetel te verliezen.’