Nieuw asfalt rotonde Lindensteinlaan

LEEK – De wegwerkers hebben dit weekend hard doorgewerkt met het vernieuwen en aanpassen van de rotonde Lindensteinlaan/Euroweg. Zaterdag is door gewerkt tot elf uur ‘s avonds en zondagmorgen is vroeg begonnen met het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag om zo de rotonde maandagmorgen weer beschikbaar te kunnen stellen voor het verkeer. Onder andere is het hart van de rotonde kleiner gemaakt waarvoor de weg breder is. Er zijn nieuwe dikke verhoogde stoepranden geplaatst en er is een opstelvak voor auto’s gemaakt vanwege de voorrangssituatie bij het fietspad.

De gemeente wilde aanvankelijk de rotonde zondagavond vrijgeven voor het verkeer maar door het warme weer koelt het asfalt niet snel genoeg af en zal er extra tijd nodig zijn. Maandag zullen de laatste borden weggehaald worden en kan het verkeer weer de normale weg nemen. De bussen zullen naar verwachting vanaf dinsdag weer over de rotonde rijden.

Bushalte

De bushalte tegenover het politiebureau is aangepast. Het opstelvak van de bus is verschoven naar de weg zodat de reizigers meer ruimte hebben bij de halte. (Foto: infoLeek)