nieuw evenement Jaarbeurs

image

‘Regiopop is er voor iedereen’

RODEN – Jarenlang was het vaste prik. Dan was er op zondagmiddag tijdens Rodermarkt in het Paviljoen op het Jaarbeursterrein bodypainten. Werden mannen en vrouwen op creatieve wijze beschilderd, onder toeziend oog van initiatiefneemster Tanya Hommes. Vanaf de komende editie verhuist dit evenement naar de Pompstee, en wordt het Al-Ko Paviljoen gereserveerd voor een nieuw evenement: Regiopop. Catrin Barth vertelt.
Catrin Barth? Ja, Catrin Barth. Zij maakt sinds enige tijd deel uit van de commissie amusement van de Stichting Jaarbeurs van het Noorden. Alsof ze het niet druk genoeg heeft. ‘ Ach ja. Ik heb het inderdaad best druk. Maar het is verfrissend om naast je drukke werkzaamheden iets heel anders te doen. Zo ontmoet je weer nieuwe mensen, hoor je nieuwe geluiden’, vertelt ze. De link met de Jaarbeurs van het Noorden was er al. Haar bedrijf – Intersport Superstore- is al jarenlang sponsor en verbond enige tijd geleden als hoofdsponsor haar naam aan Miss Noord. ‘Ik was dus wel al wat meer betrokken bij de Jaarbeurs. En zo is het balletje ook gaan rollen. Op een gegeven moment heb ik tegen Sandra Jansen Boonstra gezegd dat ik het leuk vind om dingen te organiseren. Niet veel later kwam ze daar op terug, hebben we koffie gedronken en nu ben ik dus lid van de commissie amusement. Ik stap er redelijk blanco in, maar heb wel een mening. We zullen zien wat ik de komende tijd op kan pakken en waar ik tijd voor heb. Maar ik vind het nu al leuk.’

En dus vertelt Catrin nu over Regiopop, een nieuwe tak aan de Jaarbeurs van het Noorden boom. ‘De zondag is natuurlijk een bijzondere dag. Een soort familiedag. Het is best lastig om daar voor het Paviljoen geschikte invulling voor te vinden. Wat ik begreep was iedereen wel toe aan iets nieuws. Dat is dus Regiopop geworden. Een evenement voor iedereen en dus bijzonder laagdrempelig’, zegt Catrin. Regiopop dus. ‘ We maken twee podia in het Paviljoen en iedereen die muziek denkt te kunnen maken, die kan zingen of die gewoon muzikaal is, kan optreden. Beginnende bandjes, mensen die amper gezongen hebben en jongeren: laat maar horen wat je kunt. Het is voor bijvoorbeeld beginnende bandjes natuurlijk geweldig om op een groot podium te mogen spelen, met professioneel licht en geluid. Het is een kwestie van plug en play. Alle apparatuur staat er en ga je gang. Afhankelijk van de belangstelling is het de bedoeling dat iedereen een kwartier, twintig minuten krijgt om op te treden. Korter kan natuurlijk ook. Regiopop begint om 13.00 uur en het is de bedoeling rond 17.00 uur te stoppen. Inmiddels hebben de eerste mensen en groepen zich al aangemeld. Voor mensen die graag van deze unieke mogelijkheid gebruik maken, is het dus goed zich op korte termijn even te melden. Dat kan gewoon via info@jaarbeursvanhetnoorden.nl. Simpeler kan niet. Natuurlijk zijn er geen kosten aan verbonden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of we in de regio nog onontdekt muzikaal talent hebben. Regiopop kan uitgroeien tot iets moois. Voor iedereen. Lekker laagdrempelig’, besluit Catrin.

Opgeven voor zowel Miss Noord als de Mini Missverkiezing kan overigens ook nog steeds. Dit kan via info@missnoord.nl en info@jaarbeursvanhetnoorden.nl.