Nieuw-Roden mist boerenslimheid Westerwolde

nieuw roden voetbal westerwolde 2

nieuw roden voetbal westerwolde 1Ontluisterende nederlaag voor thuispubliek

NIEUW-RODEN – Nieuw-Roden verloor net als in Westerwolde. Werd het bij de Duitse grens 4-3, op vertrouwde bodem stelde de ploeg van Jur Smit bitter teleur en liet de gasten weggaan met 0-3. Met deze uitslag was vooral HFC’15 content. Doordat ook SVZ zegevierde was Nieuw-Roden de verliezer van de dag.

Nieuw-Roden deed denigrerend over de tegenstander die ‘niet wilde voetballen’. Een speler noemde de nummer twaalf Thorben Hulsman een domme boer, maar de domste was Nieuw-Roden. Want met name in de eerste minuten had de thuisclub moeten toeslaan. De keeper van Westerwolde was de zwakste schakel. Met name bij hoge ballen tastte Henk Hebers constant mis. Maar ook bij de eerste de beste kans reageerde Nieuw-Roden niet alert. Sander Drent gaf de voorzet op maat, waarna Jurriaan Kampen kon inkoppen. De doelman liet de bal los, waarbij niet geprofiteerd werd. Kampen mocht alsnog inschieten, maar dit keer was de inzet een prooi voor de onzekere poortwachter. De openingsfase was spectaculair. In de eerste uitbraak van Westerwolde nam Martijn Steenbergen alle risico met een sliding in het strafschopgebied. De bal had zomaar op de stip gekund. Ook Femko de Vries moest vol aan de bak. Niks aftasten, beide ploegen zochten de aanval. Niet alleen de Westerwolder keeper grabbelde steeds mis, ook de verdediging liet menig steekje vallen. Al liggend kon Nick Matulessy uithalen, zonder resultaat. Na een fase waarin Nieuw-Roden het heft in handen nam ontbrak achterin de scherpte ook. Een slippertje leverde balbezit op voor de aalgladde en kleine Merijn te Velde, die iedereen uitkapte en de hoek vond. De bal rolde nog net tegen de paal. Vervolgens was Te Velde weer aan het oog ontsnapt, na een bal van achteruit, maar op het moment van schieten raakten zijn benen in de knoop. Het waren twee levensgrote kansen voor de bezoekers. De blauw-witten speelden niet slim. Te veel werd de bal door het drukke centrum gespeeld en dat leidde tot veel balverlies. Het vlotte, kenmerkende combinatiespel, was deze zondag niet te zien. Het ontbrak ook aan de creativiteit om de zeker niet solide verdediging te ontrafelen.

In de tweede helft wel meteen druk van de thuisclub. Een doelpoging van Sander Drent viel in de handen van Hebens. Even later een slepende beweging van Dennis Matulessy en de voorzet op broer Nick –beduidend minder op dreef dan verdediger Dennis-, die geen kracht had in de afwerking. Ronald Bouwes werd vervolgens ingebracht. Hij zou de creatieve man moeten zijn, maar net als zijn ploeggenoten faalde ook hij. In de zestigste minuut dan toch een fraaie passeeractie, waarna Rens Komdeur de trekker overhaalde, maar de bal werd van richting veranderd. De Noordenvelders waren in deze fase wel dominanter, maar de 0-0 bleef op het bord. Vervolgens ging het helemaal de verkeerde kant op. Na een overtreding op een ongevaarlijke plek bij de zijlijn mocht Westerwolde een vrije trap nemen. Femko de Vries twijfelde met uitkomen, Ivar den Hollander maakte hands. Arbiter Brouwer kende geen pardon: rood en strafschop. Het was de eerste rode kaart in zijn loopbaan. “Ik dacht dat ik geduwd werd”, was de reactie van Den Hollander, die toegaf de bal met de hand te hebben aangeraakt. De penalty werd ingeschoten door Arjen Heidekamp. Femko de Vries kon er net niet bij: 0-1. Vanaf dit cruciale moment voetbalde Nieuw-Roden helemaal tegen zichzelf. Invaller Thorben Hulsman joeg schrik aan met een snoeiharde volley, die over het doel vloog. De 0-2 was eerder in de maak dan de 1-1. Femko de Vries grabbelde ook maar eens naast de bal, waarna Te Velde naast kopte. Vervolgens nam Hulsman de bal opnieuw vol op de slof, wederom zonder gevolgen. Maar de dadendrang mocht er zijn. Het ging van kwaad tot erger. Steenbergen ging hopeloos in de fout bij het uitverdedigen, waar Westerwolde wel raad mee wist. Te Velde legde keurig breed op Hulsman: 0-2. Nieuw-Roden had geen enkel antwoord. Vlak voor tijd een kopkans voor Drent, die echter de kans niet kreeg, omdat hij omver geduwd werd. Nieuw-Roden kreeg geen penalty. In de ultieme uitval werd het ook nog 0-3 nadat Martin Boer overtuigend inschoot: 0-3. “Drama”, “verschrikkelijk”, waren de negatieve reacties van de toeschouwers- er was een behoorlijke opkomst-, die van een koude kermis thuiskwamen.

Nieuw-Roden-Westerwolde 0-3; Scoreverloop: 67. Arjen Heidekamp 0-1, 86. Thorben Hulsman 0-2, 89. Martin Boer 0-3; Scheidsrechter: Brouwer (Suameer); Rode kaart: Ivar den Hollander (Nieuw-Roden); Toeschouwers: 150

Opstelling Nieuw-Roden: Femko de Vries, Ivar den Hollander, Frank Boksebeld, Martijn Steenbergen, Dennis Matulessy (72. Jeroen Gooijert), Niels Kalfsbeek, Niek Jager, Rens Komdeur, Jurriaan Kampen, Sander Drent, Nick Matulessy (56. Ronald Bouwes)

Opvallend: In de kantine was een wijnproeverij, georganiseerd door Cruwijn. In de bestuurskamer werd gediscussieerd over welke wijn het lekkerste is. Maar de druiven smaakten na afloop wel erg zuur. De nederlaag werd dan ook maar weggespoeld met… bier.