Nieuw-Roden rekent simpel af met Zuidlaarderveen

|||||||
||||||| Foto: |||||||

Eerste overwinning voor de Noord-Drenten

NIEUW-RODEN – Nieuw-Roden had zondag weinig tegenstand van Zuidlaarderveen. Het werd een eenvoudige 5-1 overwinning. Bij rust was het al 4-0. Na de pauze lieten de blauwen de teugels wat vieren. De gasten spartelden sporadisch tegen. Het werd uiteindelijk 5-1 en daar was niets op af te dingen.

Nieuw-Roden struikelde slechts over de namen van de spelers van Zuidlaarderveen (veel spelers zijn afkomstig van Hoogezand), zoals Romario Kartoidojo of scrabblenaam Roderick Cazemier van de Berg. Op de tribune wees een supporter van Zuidlaarderveen op nummer acht, Fenbort Ozdemir, die vergeleken moest worden met Neymar. Maar ook Jermain Kasto, toch wel een talent, kwam totaal niet uit de verf. Nieuw-Roden, dat verdedigend vlak voor de wedstrijd nog moest puzzelen- Rutger Hofsteenge in de plaats van Martijn Drent- kreeg in de openingsfase legio kansen. De gebroeders Drent waren daarbij weer in beeld. Sander torende hoog boven de kleine verdedigers van Zuidlaarderveen en kopte over, tweelingbroer Wilco zette de doelman van de gasten aan het werk, na een strakke voorzet van Niels Kalfsbeek. Dan weer Sander, die op de keeper afstormde, niet zelfzuchtig was en breed gaf op Kalfsbeek, die hoog over schoot. Het eerste wapenfeit aan de andere kant was een uithaal van Kevin Gerrits. Dan toch de dikverdiende 1-0. Wilco Drent stoomde op via de vleugel, gaf aan de meekomende Ronald Bouwes, die beheerst in het hoekje schoot. Op wat dreigende momenten na acteerde Zuidlaarderveen- degradant uit de derde klasse- flets. De thuisclub speelde verzorgd en over de grond. Het positiespel was in orde. De 2-0 kon niet uitblijven. Wilco Drent dook samen met een verdediger in op een voorzet. Scheidsrechter Keuter leek even te twijfelen of er een overtreding was gemaakt, maar wees alsnog naar het midden. Vedette Kasto was een keer gevaarlijk bij een uittrap van de keeper, waarna hij reageerde op de stuitende bal. Met twee man werd hem de score belet. Nieuw-Roden vond even later alweer het net. Al hielp de scheidsrechter Wilco Drent een handje door de bal met de hak naar hem toe te spelen. De poeier van Sander was opnieuw een voltreffer: 3-0. Met nog vijf minuten te gaan ging nummer vier erin. Een schitterende pass achter de verdediging van Bouwes bracht Sander in stelling: 4-0. De Drenten waren als vanouds. Maar een enorme domper even later, nadat Wilco bij het doorbreken werd gestuit. Wilco moest met een blessure van het veld.

In de tweede helft een zelfde beeld. Nieuw-Roden kreeg weer meteen kansen, maar de bezoekers lieten zich nu aanvallend ook gelden. Met name Erik Achoeidor was er dichtbij, om vervolgens een juweel van een doelpunt te maken. Handig passerend, schoot de speler fraai en onhoudbaar in de bovenhoek: 4-1. De thuisclub zakte wat weg en de rood-zwarten schepten zowaar meerdere kansen, waarvan er zelfs een doelpunt werd afgekeurd. De gasten bleven sportief. Jur Smit gooide de invallers voor de leeuwen. Jurjen Kamper ging op de solotoer, voerde de act te lang door- had ook kunnen schieten- waarna de keeper een overtreding maakte. De andere invaller, Erwin Gooijert, schoot de toegekende vrije trap snoeihard tegen de paal. Er brak weer een fase aan met een zee aan kansen voor de Drenten, maar de afwerking was onnauwkeurig. Al had Nick Matulessy- niet de goaltjesdief van weleer- die pech had bij een trekbal van Rutger Hofsteenge, maar even later faalde bij een uitgelezen kans. Hofsteenge liet zich ook niet onbetuigd en zag zijn uithaal gekeerd. .In de 88e minuut bepaalde Nick Matulessy dan toch de eindstand op 5-1 nadat de keeper de inzet van Gooijert onschadelijk maakte. Al met al een eenvoudige overwinning voor Nei Roon, dat door de eerste zege de weg naar boven heeft gevonden.

Nieuw-Roden-Zuidlaarderveen 5-1 (4-0); Scoreverloop: 11. Ronald Bouwes 1-0, 23. Eigen doelpunt 2-0, 37. Sander Drent 3-0, 40. Sander Drent 4-0, 55. Erik Achoeidor 4-1, 88. Nick Matulessy 5-1; Scheidsrechter: Keuter (Leek); Gele kaart: Erik Achoeidor, Justin Jans (Zuidlaarderveen); Toeschouwers: 80

Opstelling Nieuw-Roden: Femko de Vries, Rens Komdeur, Martijn Steenbergen, Rutger Hofsteenge, Niels Kalfsbeek, Dennis Matulessy, Ivar den Hollander, Wilco Drent (45. Erwin Gooijert), Ronald Bouwes (45. Jrujen Kamper), Sander Drent, Nick Matulessy

Ster van het veld: Wilco Drent (Nieuw-Roden). De ongelukkigste Drent was net ontslagen uit het ziekenhuis na een sleutelbeen-euvel. Voor rust moest hij weer van het veld, nu met een knieblessure. Hij stond aan de voorbereiding van de eerste treffers. Nadat hij een nieuwe aanval opzette werd hij geraakt.

Opvallend: Voor het eerst in de clubgeschiedenis moesten de vuilnisbakken verwijderd worden, die binnen de lijnen – die overigens ook niet wit genoeg waren bevonden- stonden op het hoofdveld van Nieuw-Roden. Dit als eis van de aanwezige KNVB-coordinator ‘Veiligheid’. Tja, alsof net als Olympique Marseille met stoelen door de aanhangers hier met vuilnisbakken zou worden gegooid….