Nieuw Roden wint eenvoudig van THOR

NIEUW RODEN - Nieuw Roden won afgelopen weekend eenvoudig van THOR. Het werd 3-0.

Nieuw Roden begon furieus aan de wedstrijd. Na een fout in de opbouw schoot Angelo Weggers al op de paal. Een steekpass op Nicky Smid bracht hem alleen voor de keeper van THOR. Hij omspeelde de keeper maar schoot in het zijnet. Na vijf minuten was het dan al wel raak. De bal kwam bij de geheel vrijstaande Weggers, die de bal door de benen van de uitlopende keeper van THOR in het lege doel schoot. De Tot Heil Onzer Ribbenkast formatie was duidelijk niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Smid schoot nogmaals scherp voorlangs. In de 11e minuut was het al weer raak. De bal kwam na slecht opbouwend spel van THOR bij Sander Drent. Deze wist wel raad met deze kans door hem beheerst langs de keeper in de hoek  te plaatsen. THOR stelde daar zegge en schrijven één redelijke aanval tegenover in de eerste helft. Het van richting veranderde schot na een afgeslagen corner kwam bij keeper Jayden Kuiper in de handen. Nieuw Roden kon naar hartenlust aanvallen en creëerde best veel kansen. De ploeg van Jur Smit stuitte echter op de 44-jarige keeper van THOR. Hij was heer en meester in de lucht. Stefan Waij zette vanaf links voor op de vrijstaande Weggers bij de tweede paal. Hij legde de bal terug op Smid, maar de verdediger van THOR was eerder bij de bal om deze weg te werken. In de 37e minuut belandde een diepe bal tussen de keeper van THOR en Sander Drent. Gevolg was een botsing nadat de keeper de bal weg had gebokst. De scheidsrechter oordeelde tot verbazing van de spelers van THOR een penalty voor Nieuw Roden. Smid ging achter de bal staan en schoot de bal in de hoek.

Keeper Bantema van THOR reageerde prima en verwerkte de bal tot een ingooi. In de slotminuut van de eerste helft bracht Waij de bal bij Weggers die wederom teruglegde op Smid. Eerst redde de keeper nog en in tweede instantie schoot Smid naast het doel. De tweede helft liet THOR zich meer zien op de helft van Nieuw Roden. Of het gemakzucht was of niet maar Nieuw Roden bakte er een tijdje niet veel van. Het gaf veel kansen weg door niet daadkrachtig in te grijpen. In het eerste kwartier na de pauze creëerde THOR zeker drie goede kansen en stelde Nieuw Roden er weinig tegenover. Pas twintig minuten voor tijd was er het eerste wapenfeit in de tweede helft te zien. Weggers schoot op de paal en Sander Drent schoot in de rebound over. Jeroen Gooijert schoot verrassend in de korte hoek maar zoals zo vaak deze middag was de keeper van THOR attent. De ingevallen Lars Vonk bracht de bal voor bij Waij bij de tweede paal. Het schot van Waij belandde op de paal. THOR gaf zich nog niet gewonnen. Tot tweemaal toe moest de verdediging onder leiding van Wilco Drent optreden om een doelpunt te voorkomen. Drent kopte een bal van de doellijn weg in deze fase. De opkomende Stefan van der Spoel zette uitstekend laag voor op Weggers. Deze liet slim de bal lopen voor de bij de tweede paal vrijstaande Sander Drent. Deze kon de derde treffer binnenschieten en zijn tweede van de middag maken. Keeper Jayden Kuiper moest nog eenmaal redding brengen op een gevaarlijk. Na de 3-0 was de wedstrijd gespeeld en was het geloof bij THOR weg. Een verdiende overwinning van Nieuw Roden op basis van de eerste helft. De tweede helft had wat Nieuw Roden betreft snel afgedaan kunnen worden.