Pelikaan S verliest in laatste minuut, ONR doet zichzelf tekort

Afbeelding
actueel

REGIO – Pelikaan S trof in VV d’ Olde Veste ’54 een oude bekende. In 2018 voorkwamen de Steenwijkers dat de roodhemden de eerste klasse bereikten. Afgelopen zaterdag werd het duel echter alsnog in de eerste klasse afgewerkt. De ploeg van oud-Peize trainer Willem Lanjouw bleek de eerste helft sterker dan de gasten uit Oostwold. Vele kansen werden gemist en pas twintig minuten voor tijd kwamen de Steenwijkers op voorsprong. Fahim Bellghroub scoorde met nog tien minuten te spelen de gelijkmaker, maar een kopbal van Gerard Kloeten zorgde voor een late 2-1 zege voor d’ Olde Veste. Een pijnlijke nederlaag in de slotminuten voor Pelikaan S.

SV Marum heeft zich met een zege op VVI op de tweede plaats weten te nestelen. De ploeg van Jan Mulder kwam via een eigen goal op voorsprong, maar zag Jan Faber gelijkt maken. Op slag van rust was er de 2-1 van Tom Boezerooy. Ronald de Jong scoorde twintig minuten voor rust de 2-2. Marum, mede door een rode kaart enigszins verzwakt, pakte in de slotfase nog de volle buit. Een goal van Jordy Swieringa deed de supporters op sportpark de Holten juichen.

VEV’67 en SC Joure hielden elkaar in evenwicht. In Friesland werd het uiteindelijk 2-2. In een uiterst moeizame wedstrijd waren het Rolf Hazenberg en Arjan de Vries die tot scoren kwamen voor de Leeksters. Het puntje helpt VEV niet verder op de ranglijst. Momenteel staat de ploeg negende. Komende week wacht het treffen met ’t Fean ’58. Bij winst kunnen de Leeksters een plekje veroveren op de Friezen.

Haulerwijk heeft het in en tegen Anjum niet kunnen bolwerken. In de tweede helft walste de thuisploeg met 4-0 over de oranjehemden heen. Met deze stevige nederlaag wordt Haulerwijk nog dieper in de degradatienood gedrukt. Komende week komt Rottevalle op bezoek in Haulerwijk. Die ploeg staat tweede, waarmee Haulerwijk mag rekenen op wederom een lastige zaterdag.

Ook Veenhuizen heeft het lastig in 3B. Op bezoek bij Leovardia ging de ploeg van Raymond Middel met 3-0 de boot in. Nog voor rust kwam Leovardia op 1-0 door Amin Ait Bihi. Diezelfde Ait Bihi maakte kort na rust de 2-0. Daarmee was het Veenhuizer verzet gebroken. Twintig minuten voor tijd scoorde Kian Visser de 3-0, waardoor Veenhuizen met een vrij stevige nederlaag huiswaarts keerde. Een schande is het overigens niet. Leovardia is met 26 punten uit 10 wedstrijden immers de trotse koploper in 3B. Komend weekend wacht FC Grootegast voor Veenhuizen. Bij winst doet de ploeg  van Middel goede zaken in de strijd tegen degradatie. Die strijd ligt in deze spannende competitie overigens volledig open.

HFC’15 speelde thuis tegen Stadspark een heuse derby. De Hoogkerkers stonden bij aanvang van de wedstrijd op een gelijk aantal punten met Stadspark. Daarmee hing er dus veel van deze wedstrijd af. De ploeg van trainer Hugo Alves verloor echter jammerlijk, doordat Arvin Knol voor de enige goal van de wedstrijd tekende. Toen HFC ook nog een rode kaart kreeg, was de wedstrijd in Hoogkerk gelopen. De ploeg van trainer Alves vindt zichzelf terug op de laatste plaats van de ranglijst.

ONR baalt van het mislopen van de overwinning tegen Lycurgus. Diep in de blessuretijd scoorden de Groningers de 2-2. Dat was jammer en onnodig. Tien minuten voor rust kwamen de bezoekers weliswaar op een 0-1 voorsprong, maar na rust draaiden goals van Tim van der Meulen en Sander Postma de stand om in 2-1. Voor Lycurgus – tweede op de ranglijst en daarmee titelkandidaat – reden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Die viel pas in extremis, toen Cariem Dijk de 2-2 binnen werkte. Een teleurstellend einde van een verder goede wedstrijd van ONR. De oranjehemden staan keurig vierde in 4C.

Nieuw-Roden zaterdag heeft haar tweede overwinning binnen. In een uitstekende wedstrijd liepen de blauwhemden nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong tegen Suawoude. Doelpunten van Roell Elders (tweemaal) en Hayo Poutsma zorgden voor die ruststand. Na rust scoorde Hayo Poutsma de 4-0, maar zag de thuisploeg de bezoekers terugkomen tot 4-2. In de negentigste minuut scoorde Roell Elders zijn derde van de middag, waarmee hij tekende voor de 5-2 eindstand. Dankzij de fraaie overwinning heeft Nieuw-Roden een gat geslagen met Suawoude, waardoor de ploeg van Johan Middel omhoog kan kijken.

VV Westerkwartier heeft weer eens gewonnen. Op bezoek bij hekkensluiter Drogeham had de ploeg geen enkele moeite om tot scoren te komen. Het werd uiteindelijk 0-4 door goals van Willem Pieter Wouda en Wietse Venema (beiden twee keer). De Westerkwartierders vinden zichzelf terug op de derde plek van de ranglijst.