100 jaar Liewes: een tijdreis door succes en innovatie

Afbeelding
actueel

RODEN – Dit jaar viert het familiebedrijf zijn 100-jarig bestaan. Wat ooit begon als een smederij in Tolbert, opgericht door overgrootvader Koert Liewes, is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. De eerste diensten die het aanbood waren het repareren van landbouwmachines en de verkoop van de fameuze Gazelle fiets. Later breidde het aanbod uit met motoren, en met de opkomst van de auto-industrie werd het aanbieden van voornamelijk Opel als officialdealer de corebusiness.

Altijd met beide voeten op de grond, nooit vergetend waar ze begonnen zijn en altijd blijven innoveren. Dat is typisch Liewes, waar de klant altijd op nummer één staat. Een identiteit die al een eeuw lang verweven is in de genen en generatie op generatie wordt doorgegeven. ‘Wij zijn enorm trots dat we deze mijlpaal hebben gehaald. Ons geheim? Ik denk dat wij ons in al die jaren goed hebben aangepast en met de tijd mee zijn gegaan. Alles hebben gedaan om onze klanten tevreden te houden met goede service. Ook hebben wij een prachtig team met een aantal werknemers die bijna hun hele leven al bij ons zijn. Hier zijn we ook erg trots op,’ vertelt Hendrik Liewes. Het universele bedrijf aan de Ceintuurbaan Noord ademt auto. Niet alleen Opel is er inmiddels te vinden, ieder merk heeft een plek veroverd in het bedrijf. Persoonlijke aandacht en betrouwbaarheid zijn kernwaarden die hoog in het vaandel staan. In 1979 werd naast de vestiging in Tolbert een tweede geopend in Roden. Niet alleen de kennis en het aanbod groeiden, maar ook de klantenkring en de twee locaties werden later samengevoegd in Roden. De toenmalige vestiging werd te klein en werd in 2001 uitgebreid met een overdekte showroom van in totaal 1500 vierkante meter.

In diezelfde showroom wordt het 100-jarig bestaan uitbundig gevierd met een reis door het verleden. Van 21 tot en met 25 mei wordt de showroom omgedoopt tot een tijdlijn van het verleden, waar belangstellenden herinneringen aan 100 jaar Liewes kunnen ophalen onder genot van een hapje en drankje. Niet alleen de verhalen nemen de bezoekers mee naar het verleden, ook de auto’s zijn afgestemd op de tijdsgeest. De geur van ruwe olie, leren bekleding, het glimmen van chromen bumpers en het gebreide hoedje op de hoedenplank.

Lieuwes Roden, Ceintuurbaan Noord 133. Telefoon: 050-5016842. Website: https://www.liewesroden.nl/100-jaar-familiebedrijf-liewes/.

UIT DE KRANT