Dit zijn de interieurtrends voor deze zomer!

Extra Nieuws

De zomer van 2024 staat in het teken van frisse interieurtrends die jouw woonruimte veranderen in een stijlvolle en comfortabele plek. Van het gebruik van natuurlijke elementen tot duurzaamheid, deze trends zorgen ervoor dat jouw interieur voortaan modern aanvoelt.


Natuur in de hoofdrol

Dit jaar halen we de natuur naar binnen! Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van grote kamerplanten, het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen en het gebruik van florale en botanische prints in je interieur. Deze trend gaat niet alleen over esthetiek; het draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit en verhoogt je humeur.

Wandtegels decoratie

Een opvallende trend deze zomer zijn decoratieve wandtegels. Ze voegen niet alleen kleur en patroon toe aan je ruimte, maar zijn ook een duurzame keuze door hun lange levensduur en onderhoudsgemak. Of je nu kiest voor handgeschilderde tegels voor een uniek effect of voor tegels met geometrische patronen, wandtegels decoratie zorgt gegarandeerd voor een statement in je interieur.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in interieurontwerp. Dit seizoen zien we een toename in het gebruik van gerecyclede materialen, meubels van duurzaam hout en andere milieuvriendelijke keuzes. Het doel is om stijlvolle en moderne ruimtes te creëren zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van onze planeet.

Open ruimtes

Het maximaliseren van lichtinval en het creëren van open, luchtige ruimtes is een andere trend die deze zomer sterk naar voren komt. Grote ramen, schuifdeuren en slimme indelingen zorgen ervoor dat je interieur baadt in natuurlijk licht en een gevoel van ruimtelijkheid uitstraalt. Wat kleuren betreft, zien we een verschuiving naar zachte, aardse tinten die rust en sereniteit uitstralen. Denk aan zandkleuren, zachte groenen en warme terra tinten. Deze kleuren worden gecombineerd met rijke texturen zoals linnen en fluweel om diepte en interesse toe te voegen aan het interieur.

Eindeloze mogelijkheden

De interieurtrends voor deze zomer nodigen ons uit om onze huizen te veranderen in plekken van comfort, duurzaamheid en persoonlijke expressie. Of het nu gaat om het toevoegen van levendige wandtegels, het omarmen van duurzaamheid of het spelen met kleur en patronen, er zijn eindeloze mogelijkheden om je interieur een frisse update te geven. Laat je inspireren en maak van je huis een thuis.

UIT DE KRANT

Lees ook