Hamerstukken week 6 ‘15

hamerstukken

- Twee heren uit Peize gingen in beroep bij de rechtbank vanwege het door de gemeente Noordenveld verlenen van de omgevingsvergunning voor het plaatsen van een UMTS-mast nabij de sportvelden in Peize. De rechtbank Noord Nederland verklaarde onlangs de beroepen ongegrond waardoor de omgevingsvergunning gehandhaafd blijft.

- De gemeente Noordenveld start het proces voor verzelfstandiging van de weekmarkten in Roden en Norg. Op basis van de concepttaakverdeling worden er gesprekken aangegaan met de marktcommissie Roden en de Boermarke Westeind.

- Noordenveld heeft de maximum pgb tarieven vastgesteld en deze toegevoegd aan de uitvoeringsregels jeugdhulp gemeente Noordenveld 2015. De tarieven zijn: 23,24 euro per uur (persoonlijke verzorging), 30,82 euro per uur (begeleiding individueel), 38,10 euro per dagdeel (begeleiding groep zonder vervoer), 42,68 euro per dagdeel (begeleiding groep met vervoer) en 88,86 euro per etmaal (kortdurend verblijf). Voor ondersteuning van naasten geldt: 20 euro per uur (begeleiding), 26,20 euro per uur (dagbesteding) en 56,40 euro per etmaal (kortdurend verblijf/logeren).

- Het college heeft het bestemmingsplan Landgoed Nieuw Holthuizen ter vaststelling voorgelegd aan de raad. Het ontwerpbestemmingsplan heeft onlangs zes weken ter inzage gelegen. Het gehandicaptenplatform Noordenveld reageerde en vraagt zich af of het mogelijk is om bij de inrichting van paden op het landgoed rekening te houden met berijders van een scootmobiel of rolstoel. Gedacht wordt aan paden met een bodem van woudzand en weinig of geen hellingen. De gemeente zal hierover geen regels in het bestemmingsplan opnemen maar adviseert in gesprek met de aanvrager te gaan, teneinde de rolstoeltoegankelijkheid van het landgoed te bevorderen.

UIT DE KRANT