‘Zo kunnen we iets terugdoen voor onze geweldige sponsoren’

Afbeelding
in de spo[r]tlight
In the sportlight: Kerstmarkt Norg NORG – In Norg is het doorgaans vooral in de zomermaanden erg druk. Toeristen komen graag naar het dorp, waar dan ook van alles te doen is. Neem bijvoorbeeld de onvolprezen Feest4Daagse in augustus. De organisatie van die vierdaagse slaat de vleugels uit richting winter, want voor de tweede keer organiseert het een kerstmarkt in het dorp. Op zondag 18 december is het zover. Het belooft dan van 13.00 uur tot 17.00 uur (de muziek gaat door tot 19.00 uur) weer heel erg gezellig te worden op de Kerkbrink.
Dini Dorenbos kwam vorig jaar met het idee voor de kerstmarkt. ‘En dus zijn we aan het organiseren gegaan. Gewoon ook om te kijken hoe het zou bevallen, of er überhaupt wel belangstelling voor was. Tijdens de eerste editie mochten de lokale ondernemers gratis op de markt staan, zoals we deze markt eigenlijk ook nu weer voor de ondernemers organiseren. Op die manier kunnen we namelijk iets terugdoen voor deze ondernemers, die ons elk jaar weer ondersteunen bij het organiseren van de Feest4Daagse’, vertellen Dini en Marianne Dorenbos. Die eerste editie werd meteen een succes. Nog voor het officiële startschot stonden er al mensen en de loop bleef er in. ‘Iedereen was enthousiast, de reacties heel positief. Toen al stond het voor ons vast dat er ook een tweede kerstmarkt zou komen.’
Bezoekers kunnen weer genieten van een zeer gevarieerd aanbod: van bloemen, woonaccessoires, cadeauartikelen, fietsbenodigdheden, brocante en antiek, tot uiterlijke verzorging en de nieuwste trends op het gebied van haarmode. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht met de aanwezigheid van een bakker, een vishandel, een supermarkt en enkele horecagelegenheden. ‘Allemaal uit Norg. Dat is het bijzondere aan deze kerstmarkt ook. Als je het aanbod ziet, dan hebben we toch best heel veel te bieden in Norg’, laten Dini en Marianne weten. Ook dit jaar zullen zo’n 25 kramen opgesteld staan op de Kerkbrink, in de open lucht dus. ‘Persoonlijk hoop ik op koud weer met een schraal zonnetje er bij. Dat echte, gezellige winterweer dus’, zegt Dini, die (meer serieus) vooral hoopt dat het droog blijft. ‘De eerste editie werd overigens zeker niet alleen door Norgers bezocht. Integendeel. Elders in de buurt was ook een kerstmarkt, en je zag dat mensen uit de regio de twee markten combineerden. Er is ook voldoende aanbod. De locatie is prachtig en het ontbreekt aan niets. Het is dus ook gewoon heel erg de moeite waard om de Norger kerstmarkt te bezoeken.’
Ter vergroting van de feestvreugde is ook Duo Unique vastgelegd. Zij zorgen voor de hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek. ‘Ze waren al eens eerder te gast in Norg en dat is ons en het publiek goed bevallen. Zij zorgen voor extra gezelligheid’, zeggen Dinie en Marianne, die overigens terzijde worden gestaan door Roelof Pastoor, Willem Sikkens en Roel Boelens. Een andere tak van het bestuur van de Feest4Daagse, de activiteitencommissie, zorgt bovendien nog voor een spelelement tijdens de markt. Vorig jaar was dat kerstboomwerpen, iets dat zelfs de landelijke media haalde. Of die activiteit opnieuw gehouden wordt, is overigens nog even de vraag. Zo niet, dan zou er zomaar eens curling op het programma kunnen staan, met behulp van strijkijzers en bezems. De organisatie is daar nog niet helemaal uit. Maar dat er iets komt, is wel zeker.
Uiteraard zullen Dini en Marianne ook dit jaar namens Dorenbos een kraam op de markt hebben. ‘We zien wel wat we gaan verkopen. Vorig jaar hebben we knuffelschaapjes verkocht, een groot succes. Dus wie weet waar we nu mee komen, haha. Het gaat ons er vooral om dat we meedoen, dat we samen met de andere ondernemers ons gezicht laten zien. En uiteraard gaat het ons ook om de gezelligheid. De muziek gaat inderdaad wat langer door, tot 19.00 uur dus. Ideaal voor de voetballers van Gomos, die vorig jaar ook wat later kwamen maar zeker voor een hoop gezelligheid zorgden. Dat zal nu niet anders zijn, want opnieuw spelen ze een thuiswedstrijd. Alle ingrediënten voor een leuke, gezellige en echte Norger Kerstmarkt zijn dus aanwezig. De saamhorigheid onder de ondernemers hier is toch al groot. Heel groot. Iedereen wil meedoen en als er iets gedaan moet worden, dan staan er altijd mensen klaar. Dat moeten we als dorp echt koesteren. Het gezegde dat je samen sterker staat, gaat hier echt op.’ Tenslotte: ook de organisatie voor de Feest4Daagse in augustus is al weer in volle gang. ‘Dat moet ook wel, want als je leuke artiesten wilt, moet je er vroeg bij zijn. Feitelijk gaat die organisatie het hele jaar wel een beetje voor. Voor de zondagavond hebben we niemand minder dan George Baker vast weten te leggen. Altijd goed voor een hoop gezelligheid. Ook Papa dit Grazzi komt dit jaar weer naar Norg’, beloven Dini en Marianne alvast. Kortom: in Norg is altijd iets te doen. Nu ook in december. Kerstmarkt Norg Wanneer: zondag 18 december Van: 13.00 uur tot 17.00 uur (muziek tot 19.00 uur) Waar: Kerkbrink Standhouders: allemaal uit Norg Organisatie: Feest4daagse Norg.

UIT DE KRANT

Lees ook